Minestrone kikerhernestega

Tervislik ja köögiviljarikas väherasvane supp, kus tummisust lisavad orzo makaronid ja kikerherned. Serveeri niisama või koos riivitud parmesaniga.

Kogus
viiele kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

1 hakitud sibul

2 hakitud porgandit

2 hakitud sellerivart

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

3 hakitud küüslauguküünt

3 rosmariini- või tüümianioksa

1 l köögiviljapuljongit

400 g purk konservitud purustatud tomateid

400 g purk konservitud kikerherneid

150 g orzo makarone

soovi korral parmesani juustu

Valmistamine

Kuumuta potis õli keskmisel kuumusel. Lisa sibul, porgand ja varsseller potti, maitsesta kergelt soolaga ning kuumuta umbes 15 minutit, kuni köögiviljad on pehmenenud. 

Lisa tomatipasta, hakitud küüslauk ja rosmariin või tüümian. Kuumuta paar minutit. 

Lisa puljong, purustatud tomatid ja nõrutatud kikerherned. Kuumuta keemiseni, siis lase tasakesi podiseda umbes 15 minutit. (Kui sul on parmesanijuustu koorikutükk, võid selle ka koos kikerhernestega potti pista). 

Keeda samal ajal orzo teises potis soolaga maitsestatud vees al dente. Nõruta ja lisa potti ning keeda veel mõned minutid, kuni makaronid on pehmed. 

Eemalda rosmariinioks ja juustukoorik. Maitsesta supp vajadusel uuesti soola-pipraga.

Serveerimisel nirista supile oliiviõli, soovi korral ka riivitud parmesani.

Nipid ja soovitused:

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 04.05.2025 18:06

Maitsev supp!