näpuotsaga soola
250 g peeneteralist suhkrut
3 sl lahustuvat kohvi
1 tl valget veiniäädikat
Kuumuta ahi 170°C kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Vahusta munavalged soolaga pehmeks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur, munavalgeid pidevalt vahustades, kuni saad tugeva ja läikiva munavalgevahu. Puista peale kohvipulber ja veiniäädikas*, sega õrnalt ühtlaseks.
Tõsta munavalgevaht portsjonitena ahjuplaadile ja vormi umbes 10 cm läbimõõduga ja 1,5 cm kõrgusteks ketasteks. Tee lusikaseljaga keskele süvend.
Pane ahjuplaat 170kraadisesse ahju ja keera temperatuur kohe 140°C peale. Küpseta 30 minutit, siis keera ahi kinni ja jäta beseekorvikesed ahju järelküpsema.
Serveeri vahukoore ja marjadega või vietnami kohvijäätisega (fotol).
* Tilk veiniäädikat jätab beseekorvikesed seest veidi vintskeks. Kui eelistad täiesti rabedaid korvikesi, siis ära äädikat lisa.
Tegin selle kohvibeseekorvikeste retsepti järgi besee-küpsiseid. Idee muidu ülimagusale beseele mõrkja kohvipulbri lisamisest tundus väga ahvatlev ning õnneks ei pidanud ma ka pettuma! Küpsetamisega läks küll mul miski veidike nihu, kuna vajusid seest üpriski kokku (selliseks nätskeks massiks), kuid maitset see ei mõjutanud.
Minul õnnestusid korvid ilusasti. Suhkrut kasutasin kolmandiku võrra vähem ja tulid ilusasti välja ja kerkisid kohevaks.
Mida teha, et nad ei kleebiksid paberile?
Kohvibeseekorvikesed
Väikesed rabedad kohvimaitselised beseekorvikesed, mida võib täita vastavalt oma soovile.