Ahjukarbonaad seente ja sibulaga

Pidulikumaks puhuks sobiv seene-sibulaseguga kaetud ahjukarbonaad.

Kogus
6 portsjonit
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
20 minutit + 30 minutit ahjus
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g seakarbonaadi

veidi õli

veidi võid

250 g värskeid pruune šampinjone

3 väikest sibulat

0.5 dl konjakit

2 dl 35% rõõska koort

soola ja piprasegu

Valmistamine

Lõika sea kaelakarbonaad viiludeks. Kuumuta potis õli, pruunista lihalõigud mõlemalt poolt. Tõsta pruunistatud karbonaadilõigud kõrvale.

Lisa potti või, pruunista viilutatud seened ja sibulad. Maitsesta soola ja pipraseguga. Lisa brändi ja hauta aeg-ajalt segades tugeval tulel 5 minutit. Lisa rõõsk koor ning kuumuta veel 1-2 minutit.

Aseta liha ahjuvormi ning vala üle sibula-seeneseguga. Kata ahjuvorm kaanega või fooliumiga ning hauta 175kraadises ahjus 30 minutit või kuni liha on pehme.

Serveeri kartulite ja köögiviljaga.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Eva
postitatud 09.09.2008 21:17

Väga maitsev. Samponjonide asemel kasutasime enda korjatud ja kuivatatud kukeseeni. Hea koos ahjukartulitega.

Tiramiiiisu
postitatud 29.09.2010 15:17

Kaste tuli väga maitsev, kasutasin puravikke. Lihale paneks aga maitsestamiseks peale soola ja pipra veel midagi, et lõpptulemus nii tavaline ei oleks.

Pille
postitatud 03.08.2024 00:00

Pilt ka:

Liisi
postitatud 14.12.2010 09:14

Kaste tuli väga vedel, võib-olla seetõttu, et kasutasin rõõsa koore asemel kohvikoort. Paksendamiseks lisasin natuke jahu juurde. Maitsestasin lihamaitseainet.

h_s
postitatud 07.09.2011 12:48

Tegin kukeseentega ja jätsin peale küpsetusaja lõppu sooja ahju veel ~20 min seisma (sööjad ei olnud kohal). Sai väga mahlane ja erakordselt mahlane. See retsept läheb kindlasti kordamisele.

Kristel
postitatud 18.01.2016 14:31

Väga maitsev! Ma lisasin sibulatele ja seentele veel juurde u.70-100g Rannarootsi maasuitsu külge (tugeva suitsuse maitsega) ja see andis tervele roale mõnusa meki. Soovitan proovida :)

Ago.
postitatud 26.11.2018 15:27

Väga meeldiv retsept! Olen seda varem kasutanud ja kasutan ka edaspidi, õnnestub alati ja kõik sööjad on siiani rahule jäänud :)

katsie
postitatud 23.05.2019 08:44

Lihtne ja maitsev! :) Mees oli väga rahul.

Ago T.
postitatud 17.02.2024 13:11

Kuna keegi oli konjaki kapist ära tarbinud, siis kasutasin hoopis viskit ja sobis väga hästi. Nii, et on väga hea nii konjaki kui viskiga.

Kybarsepp
postitatud 04.08.2024 09:51

Maitsev ja toekas!