800 g seakarbonaadi
veidi õli
veidi võid
250 g värskeid pruune šampinjone
3 väikest sibulat
0.5 dl konjakit
2 dl 35% rõõska koort
soola ja piprasegu
Lõika sea kaelakarbonaad viiludeks. Kuumuta potis õli, pruunista lihalõigud mõlemalt poolt. Tõsta pruunistatud karbonaadilõigud kõrvale.
Lisa potti või, pruunista viilutatud seened ja sibulad. Maitsesta soola ja pipraseguga. Lisa brändi ja hauta aeg-ajalt segades tugeval tulel 5 minutit. Lisa rõõsk koor ning kuumuta veel 1-2 minutit.
Aseta liha ahjuvormi ning vala üle sibula-seeneseguga. Kata ahjuvorm kaanega või fooliumiga ning hauta 175kraadises ahjus 30 minutit või kuni liha on pehme.
Serveeri kartulite ja köögiviljaga.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Väga maitsev. Samponjonide asemel kasutasime enda korjatud ja kuivatatud kukeseeni. Hea koos ahjukartulitega.
Kaste tuli väga maitsev, kasutasin puravikke. Lihale paneks aga maitsestamiseks peale soola ja pipra veel midagi, et lõpptulemus nii tavaline ei oleks.
Kaste tuli väga vedel, võib-olla seetõttu, et kasutasin rõõsa koore asemel kohvikoort. Paksendamiseks lisasin natuke jahu juurde. Maitsestasin lihamaitseainet.
Tegin kukeseentega ja jätsin peale küpsetusaja lõppu sooja ahju veel ~20 min seisma (sööjad ei olnud kohal). Sai väga mahlane ja erakordselt mahlane. See retsept läheb kindlasti kordamisele.
Väga maitsev! Ma lisasin sibulatele ja seentele veel juurde u.70-100g Rannarootsi maasuitsu külge (tugeva suitsuse maitsega) ja see andis tervele roale mõnusa meki. Soovitan proovida :)
Väga meeldiv retsept! Olen seda varem kasutanud ja kasutan ka edaspidi, õnnestub alati ja kõik sööjad on siiani rahule jäänud :)
Lihtne ja maitsev! :) Mees oli väga rahul.
Kuna keegi oli konjaki kapist ära tarbinud, siis kasutasin hoopis viskit ja sobis väga hästi. Nii, et on väga hea nii konjaki kui viskiga.
Maitsev ja toekas!
Ahjukarbonaad seente ja sibulaga
Pidulikumaks puhuks sobiv seene-sibulaseguga kaetud ahjukarbonaad.