Õunaküpsetis piparkookidega

Pärast jõule jääb tihti piparkooke üle - siin on neid hea ära kasutada (või serveerida seda lihtsat magusrooga jõulude ajal).

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi veebipoest. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4-6 õuna

6-8 piparkooki

0.5 dl hakitud sarapuupähkleid või mandleid

2-3 sl pruuni suhkrut (nt fariinsuhkrut)

50 g võid

Valmistamine

Eemalda õuntelt südamikud ja lõika õunad sektoriteks. Aseta sektorid ahjuvormi. 

Sega või, piparkoogipuru, hakitud pähklid ja suhkur ning jaota segu õuntele*.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni purukate on krõbedaks küpsenud.

Serveeri vanillikastme või -jäätisega või lihtsalt vahukoorega.

Retsept on Soome ajakirjast Ruokamaailma (1/2008).  Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 12.01.2016 15:55

Määrisin vormi võiga ja puistasin põhja ka veidi pruuni suhkrut. Küpsetasin 25 minutit, siis alles tundusid õunad pehmed. Kasutasin mandleid, need sobisid piparkoogipuruga väga hästi!