Õunaküpsetis piparkookidega

Pärast jõule jääb tihti piparkooke üle - siin on neid hea ära kasutada (või serveerida seda lihtsat magusrooga jõulude ajal).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4-6 õuna

6-8 piparkooki

0.5 dl hakitud sarapuupähkleid või mandleid

2-3 sl fariinsuhkrut või muud pruuni suhkrut

50 g võid

Valmistamine

Eemalda õuntelt südamikud ja lõika õunad sektoriteks. Aseta sektorid ahjuvormi. 

Sega või, piparkoogipuru, hakitud pähklid ja suhkur ning jaota segu õuntele*.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni purukate on krõbedaks küpsenud.

Serveeri vanillikastme või -jäätisega või lihtsalt vahukoorega.

Nipid ja soovitused:

  • Munavaba versiooni jaoks kasuta munavabu piparkooke, gluteenivaba versiooni jaoks gluteenivabu piparkooke. 

Loe veel:

Retsept on Soome ajakirjast Ruokamaailma (1/2008).  Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 12.01.2016 15:55

Määrisin vormi võiga ja puistasin põhja ka veidi pruuni suhkrut. Küpsetasin 25 minutit, siis alles tundusid õunad pehmed. Kasutasin mandleid, need sobisid piparkoogipuruga väga hästi!