Neeruomlett

1930ndate naisteajakirjast pärit retsept neerude valmistamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2-3 lamba- või seaneeru

võid

soola ja musta pipart

1 sl nisujahu

2-3 muna

pisut lihapuljongit

Valmistamine

Lõika neerud pooleks ning puhasta nahast ja rasvast, seejärel pese, kuivata ja lõika ribadeks.
Sulata või potis, lisa neerud, maitsesta soola ja pipraga. Kata pott kaanega ning hauta pehmenemiseni.
Siis lisa jahu, natuke lihapuljongit ja hauta veel mõni minut.
Eralda munavalged munakollastest. Hõõru munakollased hästi läbi, lisa kõvaks vahustatud munavalged ning vala segu võiga määritud pannile. Küpseta, kuni omlett on ilus pruun.
Siis pane neerusegu peale ning keera teine omletipool peale.
Serveeri kuumalt.
LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 26.01.2009 21:04

väga hea oli, neerud olid veidi nagu maksa maitsega.