Sõrnikud

Vene köögist pärit pontsakad kohupiimakotletid, mis on kõige maitsvamad soojalt koos hapukoore või mõne mõnusa keedisega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g kohupiima

2 munakollast

1 dl nisujahu

veidi soola

1 sl suhkrut või mett

veeretamiseks nisujahu

praadimiseks õli

Serveerimiseks:

hapukoort või maitsvat moosi

Valmistamine

Sega kohupiim, munakollased, jahu, sool ja suhkur. Sõtku ühtlaseks tainaks.

Raputa lauale ja kätele jahu, vormi tainast käte vahel väikesed pallid ja vajuta laiaks. Kasta sõrnikud jahusse. (Kui aega on, keera need fooliumisse ja tõsta pooleks tunniks külmkappi tahenema).

Kuumuta pannil õli. Vajuta sõrnikud 1 cm paksusteks pätsideks ning küpseta neid keskmisel kuumusel mõlemalt poolt 3-5 minutit, kuni sõrnikud on kuldpruunid.

LISA KOMMENTAAR

Katja
postitatud 18.08.2008 09:01

Minul oli kohupiim rosinatega ja jahu läks pisut rohkem, kui retseptis toodud aga maitsesid need sõrnikud ikka väga hästi :) ps. retseptis soovitatud süüa keedise või magusa hapukoorega.. mina olen lapsepõlvest saati tavalise hapukoorega söönud - sõrnikud ise juba magusad ju :)

Pille
posted on 05.03.2016 21:53

Katja tehtud foto:

eev
postitatud 19.01.2009 14:19

Oleneb, kas kasutad magusat kohupiima või mitte. Mina näiteks kasutan ricottat - annab hea tekstuuri ja ei ole magus. Nisujahu võib osaliselt asendada tatrajahuga, annab hea maitse.

Pille @ Nami-nami
postitatud 30.09.2009 15:27

No vägisi ei sunni keegi Sind midagi tegema :) Kui ei soovi jahus veeretada, siis võid loomulikult selle sammu vahele jätta.

LG
posted on 28.02.2016 15:03

mina voolin roovsaias, mulle meeldivad natuke krõbedad

LG
posted on 28.02.2016 15:03

riivsaias ikka :)

katsetaja
postitatud 30.09.2009 14:14

kas ikka on vaja voolida jahu sees? lihtsam oleks lusikaga pannile ja valmis

Suviki
postitatud 11.08.2010 20:49

just tegin taas sõrnikuid - kohevad ja mmm kui nämmad. See mu lemmikretsept, eriti kohevad tulevad Saida farmi kohupiimaga. Panen jahu vähem kui retseptis ja paneerin väheke mitte jahuga vaid riivsaiaga.

Tiramiiiisu
postitatud 25.09.2010 08:53

Väga head!

Liisi
postitatud 21.11.2010 13:48

Väga maitsvad! Jätsin suhkru välja, sest kasutasin magusat vanilje-kohupiima. Sõin haoukoore ja natukese tuhksuhruga.

Siiri
postitatud 19.02.2011 15:44

Kui tahad tõeliselt maiustada nende sõrnikutega: Lisa taignale kookoshelbeid nii poole jagu jahu kogusest, 3 teelusikatäit tsukaadi ja suhkrut polegi enam oluliselt vaja. Mina paneerisin ka riivsaias - annab huvitavama, rohkem koogisema ilme ja praadisin võis. Peale panin Nopri talu hapukoort - nagu koorekaste! Kas teate mis - seda hapukoort ei saagi külma veega taldrikult maha pesta - järelikult ongi koor :)

Piret
postitatud 17.01.2012 20:26

Mõnusad sõrnikud tulid!

Sandra
postitatud 20.04.2012 21:35

Täiesti magedad tulevad 1 sl suhkruga! Suhkrut peaks panema vähemalt pool klaasi. Pettunud, ei tulnud nii nagu soovisin.

To Sandra
posted on 05.08.2016 09:07

Sa üldse tainast enne küpsetama hakkamist ei maitse? Oleks aeg! Kõik kokad maitsevad oma kätetöid, isegi tainast!

temperatuur
postitatud 10.11.2014 22:59

kui palju on siis see keskmine temperatuur, millega soovtati küpsetada?

Kärt
postitatud 05.01.2015 19:54

Super maitsvad! Meenutasid veidi kohupiima palle :). Kuna poes ei olnud 250 grammist kohupiima pakki, siis panin 100 grammi vähem kohupiima ning muid aineid ikka sama palju ja tulid väga head. Kasutasin magusat vanilje kohupiima ning suhkrut ei lisanud.

Suzlik
postitatud 04.07.2015 21:07

Suurepärane retsept! Teen ühest pakist vanillikohupiimast (ehk siis poolest kogusest siinse retsepti järgi), panen ühe terve muna, lisan ühe apelsini riivitud koore ja veel vanilli ning väga mõnusad saavad :)

alberta
postitatud 06.03.2016 15:13

Meie pere retsept on selline (natuke lihtsam tehniliselt):

500g korralikku/öko kohupiima (Saida või Pajumäe). 4 muna, 3 spl (kuhjaga) jahu. 4tl suhkrut, soola.

Segada kokku ja tõsta lusikaga koogid keskmiselt kuumale õlisele praepannile. Praadida tuleks kaane all (vähemasti osa ajast), et mass taheneks. Siis pöörata.

km2
posted on 11.05.2016 18:45

See oli tõesti hea retsept ☺

Meelike
postitatud 17.04.2016 16:22

Just lõpetasin küpsetamise. Kasutasi riccottat ja lahjat vaniljekohupiima pooleks. Ja nisu asemel kaerajahu (ok,paar lusikatäit läks nisujahu ka sisse). Küpsetasin kookosõliga.

Tulemus: ülimaitsvad :)

Merit
postitatud 15.07.2016 18:43

Tegin retsepti järgi, ainult panin nii munakollase kui ka valge, praeõlile lisasin võid. Sõin viigimarjamoosiga. Imemaitsev!

Maily
postitatud 21.09.2016 12:16

Tegin täna neid sõrnikuid ja kui alguses olin valmistama hakates suhteliselt emotsioonitu, siis peale valmimist olin nii vaimustunud, et tulin siia isegi kommenteerima! :)
Kasutasin 2 pk Otto ricotta kohupiima, jahus ei paneerinud, praadisin võis ja serveerisin vaarikamoosi ja törtsu hapukoorega. Oivaline!
Isegi mu kahene poeg sõi ja mõmises. Tänud retsepti eest!

July
postitatud 16.11.2016 23:14

Tegin siis suure sõrnikuisuga stepbystep..nu väga maitsetud ja jahused tulid :( Ei soovita jahu sees neid veeretada ja soovitan just maitsega kohupiima kasutada.

davide
postitatud 22.03.2017 11:53

oohhh!!!küll on head sõrnikud!!!nämm-nämm!!!

Triin
postitatud 26.03.2017 19:03

Tegin täna sõrnikuid NAMI_NAMI retsepti järgi ja imehästi tulid välja!

Maret
posted on 12.04.2017 16:14

Väga hea maitsega, kuid kogus polnud väga suur. Neljale inimesele teeks topeltkoguse. Muidu saab igaüks vaid 3 sõrnikut.

kerliveri
postitatud 15.04.2017 19:06

Just selle retsepti järgi tehtud on maailma parimad ;)
Kasutasin rosinatega kohupiima ja meie perele maitsevad need üliväga! Kui läheb tegemiseks siis kogused peab alati korrutama vähemalt kahega!

Ilus Malle
postitatud 17.10.2018 09:48

Tere hommikupoolikut!! Tekkis huvi kui palju sõrnikuid sellest retseptist tuleb? Päikselist päeva jätku

Lizza
postitatud 13.01.2019 22:02

Mina muna ei kasuta. 2pk kohupiima peale panen 5sl jahu. Siis on hästi vormitavad.