500 g teralist/kuivemat kohupiima
1 dl nisujahu
veidi soola
veeretamiseks nisujahu
praadimiseks õli
Serveerimiseks:hapukoort või maitsvat moosi
Sega kohupiim, munakollased, jahu, sool ja suhkur. Sõtku ühtlaseks tainaks.
Raputa lauale ja kätele jahu, vormi tainast käte vahel väikesed pallid ja vajuta laiaks. Kasta sõrnikud jahusse. (Kui aega on, keera need fooliumisse ja tõsta pooleks tunniks külmkappi tahenema).
Kuumuta pannil õli. Vajuta sõrnikud 1 cm paksusteks pätsideks ning küpseta neid keskmisel kuumusel mõlemalt poolt 3-5 minutit, kuni sõrnikud on kuldpruunid.
Minul oli kohupiim rosinatega ja jahu läks pisut rohkem, kui retseptis toodud aga maitsesid need sõrnikud ikka väga hästi :) ps. retseptis soovitatud süüa keedise või magusa hapukoorega.. mina olen lapsepõlvest saati tavalise hapukoorega söönud - sõrnikud ise juba magusad ju :)
Oleneb, kas kasutad magusat kohupiima või mitte. Mina näiteks kasutan ricottat - annab hea tekstuuri ja ei ole magus. Nisujahu võib osaliselt asendada tatrajahuga, annab hea maitse.
No vägisi ei sunni keegi Sind midagi tegema :) Kui ei soovi jahus veeretada, siis võid loomulikult selle sammu vahele jätta.
mina voolin roovsaias, mulle meeldivad natuke krõbedad
riivsaias ikka :)
kas ikka on vaja voolida jahu sees? lihtsam oleks lusikaga pannile ja valmis
just tegin taas sõrnikuid - kohevad ja mmm kui nämmad. See mu lemmikretsept, eriti kohevad tulevad Saida farmi kohupiimaga. Panen jahu vähem kui retseptis ja paneerin väheke mitte jahuga vaid riivsaiaga.
Väga head!
Väga maitsvad! Jätsin suhkru välja, sest kasutasin magusat vanilje-kohupiima. Sõin haoukoore ja natukese tuhksuhruga.
Kui tahad tõeliselt maiustada nende sõrnikutega: Lisa taignale kookoshelbeid nii poole jagu jahu kogusest, 3 teelusikatäit tsukaadi ja suhkrut polegi enam oluliselt vaja. Mina paneerisin ka riivsaias - annab huvitavama, rohkem koogisema ilme ja praadisin võis. Peale panin Nopri talu hapukoort - nagu koorekaste! Kas teate mis - seda hapukoort ei saagi külma veega taldrikult maha pesta - järelikult ongi koor :)
Mõnusad sõrnikud tulid!
Täiesti magedad tulevad 1 sl suhkruga! Suhkrut peaks panema vähemalt pool klaasi. Pettunud, ei tulnud nii nagu soovisin.
Sa üldse tainast enne küpsetama hakkamist ei maitse? Oleks aeg! Kõik kokad maitsevad oma kätetöid, isegi tainast!
kui palju on siis see keskmine temperatuur, millega soovtati küpsetada?
Super maitsvad! Meenutasid veidi kohupiima palle :). Kuna poes ei olnud 250 grammist kohupiima pakki, siis panin 100 grammi vähem kohupiima ning muid aineid ikka sama palju ja tulid väga head. Kasutasin magusat vanilje kohupiima ning suhkrut ei lisanud.
Suurepärane retsept! Teen ühest pakist vanillikohupiimast (ehk siis poolest kogusest siinse retsepti järgi), panen ühe terve muna, lisan ühe apelsini riivitud koore ja veel vanilli ning väga mõnusad saavad :)
<p>Meie pere retsept on selline (natuke lihtsam tehniliselt):</p> <p>500g korralikku/öko kohupiima (Saida või Pajumäe). 4 muna, 3 spl (kuhjaga) jahu. 4tl suhkrut, soola.</p><p> Segada kokku ja tõsta lusikaga koogid keskmiselt kuumale õlisele praepannile. Praadida tuleks kaane all (vähemasti osa ajast), et mass taheneks. Siis pöörata.</p>
See oli tõesti hea retsept ☺
Ülehard tõepoolest!
Ülihead…palun andeks
<p>Just lõpetasin küpsetamise. Kasutasi riccottat ja lahjat vaniljekohupiima pooleks. Ja nisu asemel kaerajahu (ok,paar lusikatäit läks nisujahu ka sisse). Küpsetasin kookosõliga.</p><p> Tulemus: ülimaitsvad :)<p>
Tegin retsepti järgi, ainult panin nii munakollase kui ka valge, praeõlile lisasin võid. Sõin viigimarjamoosiga. Imemaitsev!
Tegin täna neid sõrnikuid ja kui alguses olin valmistama hakates suhteliselt emotsioonitu, siis peale valmimist olin nii vaimustunud, et tulin siia isegi kommenteerima! :) </br> Kasutasin 2 pk Otto ricotta kohupiima, jahus ei paneerinud, praadisin võis ja serveerisin vaarikamoosi ja törtsu hapukoorega. Oivaline! </br> Isegi mu kahene poeg sõi ja mõmises. Tänud retsepti eest! </br>
Tegin siis suure sõrnikuisuga stepbystep..nu väga maitsetud ja jahused tulid :( Ei soovita jahu sees neid veeretada ja soovitan just maitsega kohupiima kasutada.
oohhh!!!küll on head sõrnikud!!!nämm-nämm!!!
Tegin täna sõrnikuid NAMI_NAMI retsepti järgi ja imehästi tulid välja!
Väga hea maitsega, kuid kogus polnud väga suur. Neljale inimesele teeks topeltkoguse. Muidu saab igaüks vaid 3 sõrnikut.
Just selle retsepti järgi tehtud on maailma parimad ;) </br> Kasutasin rosinatega kohupiima ja meie perele maitsevad need üliväga! Kui läheb tegemiseks siis kogused peab alati korrutama vähemalt kahega!
Tere hommikupoolikut!! Tekkis huvi kui palju sõrnikuid sellest retseptist tuleb? Päikselist päeva jätku
Mina muna ei kasuta. 2pk kohupiima peale panen 5sl jahu. Siis on hästi vormitavad.
Serveerisin vaarikamoosiga!
Väga hea retsept. Väga maitsvad sõrnikud, kuid mina jahust läbi ei veeretanud.
Sõrnikud
Ida-Slaavi aladel populaarsed pontsakad kohupiimakotletid, mis on kõige maitsvamad soojalt koos hapukoore või mõne mõnusa keedisega.
Valgevenes on nende nimeks "сырнікі", Venemaal "сырники/творо́жники", Ukrainas "сирники". Neid süüakse ka Lätis, Leedus, meil Eestis ja ka näiteks Serbias.