Punase sibula marmelaad

Hõrgu sibulamarmelaadi saladus peitus aeglases kuumutamises tasasel tulel. Külm sibulamarmelaad sobib hästi kõikide külmade lihalõikude lisandiks.

Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

5 sl oliiviõli

4 suurt punast sibulat

50 g demerara pruuni suhkrut

100 g sultana rosinaid

3 dl punast veini või marjaveini

1.25 dl punast veiniäädikat

musta pipart

Valmistamine

Koori ja poolita sibulad, lõika õhukesteks viiludeks.

Kuumuta õli paksupõhjalises potis mõõdukal tulel, siis lisa sibulad ning kuumuta segades, kuni need pehmenema hakavad. 5-6 minuti pärast alanda kuumust, lisa sool ja kuumuta veel 10 minutit, kuni sibulad on pehmed ja mahlased.

Lisa suhkur ja rosinad, maitsesta pipraga ja küpseta, aeg-ajalt segades, kuni suhkur on lahustunud ja sibulad on veidi kleepuvad.

Lisa vein ja veiniäädikas, kuumuta keemiseni. Sega aeg-ajalt ja kuumuta tasasel tulel umbes tund aega, kuni rosinad on paisunud ja marmelaad paksenenud.

Säilita klaaspurkides ja hoia enne serveerimist kuni nädal aega jahedas.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

 

LISA KOMMENTAAR

Vernanda
postitatud 28.09.2008 17:04

mulle tundub, et ma ei hautanud neid alguses piisavalt pehmeks, aga mulle tundub, et moos sai hea. Nopis anti suitsulõhesaia sibulamoosiga, peaks oma koduse keeduse ka selle variandi heaks rakendama.

Eva
postitatud 22.11.2009 15:46

Minu marmelaad jällegi ei paksenenud, aga maitse on tõesti väga hea! :-)

zoozi
postitatud 23.12.2009 13:03

Ma panin hästi natuke suhkrut juurde,kuna oli minu maitse jaoks liialt hapu.Eks see oleneb veinist ka.Seistes on maitse tunduvalt paranenud.Kui enne oli hea,siis nüüd kohe väga hea.

Pille
postitatud 19.10.2016 17:03

Zoozi tehtud foto:

Kaare
postitatud 19.10.2016 16:41

Kasutasin mingit odavat Eesti mustsõstraveini ja väga maitsev moos sai :) Oleks pidanud kohe rohkem tegema!