Hautatud seened ja kartulid

Lihtne kartuli-seenehautis peekoni ja hapukoorega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g kartulit

vett

soola

100 g peekonit

250 g kupatatud või soolaseeni - nt

kitsemampleid

1 sibul

soola ja musta pipart

2 sl hapukoort

tilli

Valmistamine

Koori kartulid ja lõika pooleks või neljaks. Keeda väheses soolaga maitsestatud vees. Kurna.

Lõika peekon kuubikuteks ja prae läbi, siis lisa hakitud sibul ja väiksemateks tükkideks hakitud seened. Hauta veidi .
Lisa maitseained, hapukoor ja sega keedetud kartulitega.

Puista peale hakitud tilli.

Retsept on 1968. a. ilmunud raamatust "Perenaise käsiraamat". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa, kes kasutas kupatatud kitsemampleid.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 27.08.2009 21:24

Kasutasin eelmise aasta võiseeni, mis olid soolavees. Üldiselt oli täitsa hea, kuigi minu poolest oleks võinud peekon olemata olla.

Ilse
postitatud 14.07.2020 11:42

Mul oli sügavkülmas kergelt kupatatud kitsemampleid, enne uut seenehooaega päris mõistlik varajase kartuliga selline kiire panniroog teha. Maitses hea ja täitis kõhtu.