Kuumuta õli suurel laial pannil. Lisa sibul ja prae paar minutit, kuni sibul pehmeneb veidi.
Lisa punane kapsas ja hauta, aeg-ajalt segades, 5-7 minutit.
Lõika kuivatatud ploomid pooleks, pane koos apelsinimahla, palsamäädika ja soolaga potti. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 45 minutit, aeg-ajalt segades, kuni kapsas on küps, aga mitte veel liiga pehme.
Nipid ja soovitused:
Kui kapsas liiga kuivaks kipub hautamise ajal minema, siis lisa hautamise ajal veidi vett.
Võid kapsa paar tundi varem valmis hautada. Enne serveerimist kuumuta tasasel tulel umbes 20 minutit.
Proovisin lühikese aja jooksul läbi 2 retsepti, selle siin ja kaneeliga punase kapsa hautise. Kaneeliga meeldis rohkem, siinne jäi jube hapu, ploomid ei suutnud seda piisavalt tasakaalustada.
Hautatud punane kapsas ploomidega
Pikantne kapsalisand jõululauale. Sobib nii jõulupardi ja -hane kui ka seaprae ja kalkuniprae kõrvale.