Kuumad virsikud basiiliku ja meega

Tervislik ja C-vitamiinirohke magusroog. Virsikute kuumutamine annab neile veidi intensiivsema maitse - oluline Eestis müügilolevate virsikute puhul. Virsikute asemel võib kasutada ka nektariine.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

25 g magedat võid

2 tk küpseid virsikuid või nektariini

2 sl vedelat mett

apelsini mahl

8-10 lehte basiilikut (rebi katki)

Serveerimiseks:

vanilje või valge šokolaadi jäätist

Valmistamine

Sulata potis või, lisa virsikud ning prae mõlemalt poolt, kuni virsikud on pehmed (umbes 3 minutit).

Lisa mesi, sega läbi. Lisa apelsinimahl, lase veidi podiseda.

Lisa basiilik ja serveeri soojalt koos jäätisega.

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (July 2006, Warm peaches with basil and honey). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 27.07.2009 20:45

Väga mõnus - kuumad virsikud ja külm jäätis ning basiilik sobis väga hästi.

Pille
postitatud 01.09.2025 22:09

Zoozi tehtud pilt ka:

Kybarsepp
postitatud 02.09.2025 17:20

Ilus ja suvine, meeldis kõigile.