100 g mitte väga haput hapukapsast
50 g kakaopulbrit
300 g e. 5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
0.25 tl soola
150 g toasooja magedat võid
250 g suhkrut (3 dl)
3 toasooja suurt muna
1 tl vanilliekstrakti
2.5 dl väherasvast piima
Šokolaadiglasuur:100 g tumedat 70% šokolaadi
50 g magedat võid
Kuumuta ahi 160 C kraadini. Määri rõngasvorm korralikult võiga ja puista üle kakaopulbriga.
Kui hapukapsas on väga hapu, siis loputa külma veega*. Suru hästi kuivaks ja haki terava noaga peeneks.
Sõelu kakaopulber, jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool kaussi.
Hõõru või suhkruga heledaks vahuks (nt mikseriga). Lisa ükshaaval vahustades munad ja vanilliekstrakt. Lisa kolmandik kuivainesegust või-munasegule, siis lisa pool piimast ja sega läbi. Siis lisa taas kolmandik kuivainesegust, ülejäänud piim, sega. Lõpuks sega juurde allesjäänud kuivainesegu ning hakitud hapukapsas.
Vala tainas rõngasvormi ning küpseta 160kraadise ahju keskosas 45 minutit, kuni keskele torgatud puutikk kuivaks jääb. Lase koogil vormis täielikult jahtuda, siis kummuta tordialusele.
Glasuuri tegemiseks sulata väikeses potis ettevaatlikult või ja šokolaad, sega ühtlaseks. Lase veidi jahtuda, siis tõsta lusika abil koogile, lastes glasuuril mööda koogi külge maha valguda.
Allikas: David Lebovitz "The Great Book of Chocolate", mugandatud.
ma tegin seda kooki ja see sai uskumatult hea. mina küll selle hapukapsa maitset ei tundnud seal sees, aga mu perekond väitis, et tunneb. igatahes neile ka maitses:)
Tänud hea retsepti eest! Katsetasin ära, oli tõesti maitsev šokolaadikook.
Tõsiselt hea kook sai. Tänud laheda retsepti eest!
Kiideti. Kui ma ise ei oleks seda kooki teinud, siis ma ei oleks uskunud, et seal mingi kapsas sees on. Väga mõnus šokolaadi kook oli.
Ma kiidan ka seda kooki. Tõeliselt mahlane ja mõnus. Võib ka teistsuguses vormis teha. Ise tegin ntx kandilises.
Eile tegin - väga maitsev, mahlane ja mõnus. Kindlasti läheb kordamisele.
Teate see kook on supppper olen seda juba mingi 3 korda teinud.
tegin ka, tekitas suure furoori. Lapsed sõid ja kiitsid ja ära ei arvanud, mis koogi sees on.
Maitselt suurepärane aga mul jäi vormi külge kinni :(
Kiilike,ma arvan,et ka minu kook oleks kinni jäänud,kui poleks riivsaiaga üle puistanud.Mul selline nõuka aegne vorm ka.Kook oli aga superhea,lapsed ka sõid ja kiitsid.
Kuna olen alati ära unustanud, et tuleb hapukapsast kõrvale panna ja meelde tuleb alles siis, kui juba õluga üle valatud ja podisema pandud, siis oli see retsept väga kaua ooterežiimil. Lõpuks sain siis eile tehtud ja väga mõnus kook on. Hapukapsast seal pole tõesti tunda, aga see-eest on kook mahlane ja mõnusa maitsega. Mees, kes tavaliselt sööb ükskõik millist kooki 1 tüki, nõudis seekord lisa, mis näitas, et ikka väga-väga hea kook on. :) Kuna ringikujuline vorm on mul kasutusel paar korda aastas, siis on vanast ajast jäänud poolpidune metallvorm. Selle puistasin küll seest riivsaiaga üle, muidu poleks pärast kätte saanud kooki. Muidugi oli mul vorm veel nõutust natuke väiksem ka, seepärast valmis veidi teismoodi ilus, stiilse mütsiga kook. :P Peale raputasin kaunistuseks veidi tšillišokolaadi graanuleid. Teen teinekordki seda kooki (kui mõistan õigel ajal hapukapsast kõrvale tõsta).
Proovitud. Välimuselt tuli väga ilus ja maitses nagu üks tõeline shokolaadikook maitsema peab. Hapukapsa olemasolust ei saanud süües küll enam midagi aru...kui ise poleks sisse pannud, siis ei usuks.
kuidagi selle jõuluaja alguses tuli ka mule lõpuks peale tung teha seda kuulsat petu-shokolaadikooki (et pealtnäha nagu süütu shokolaadikook, aga sees hoopis...). oli ikka hea küll. ja ka minu poolt lohkutõmmatud inimesed ei osanud arvata, et mis seal sees _veel_ on.
Klassikaline hea šokolaadikook, kapsa maitset tunda ei jää ja tegelikult ei peagi seda ju panema, kook jääb niisamagi mõnus :)
Kook püsib kolm päeva muutumatult mahlane, aga ma garanteerin, et keegi ei hakka selles hapukapsast kahtlustama.
Hapukapsa maitset mina ka ei tundnud, hea kook, aga mitte minu lemmik
Kinnitan, et tõesti hea kook!
Mõtlesin pikalt, enne kui julgesin retsepti ette võtta...ema ütles, et kallis kook see ju nagunii pole, et kui ka aia taha läheb siis pole ka hullu...mees arvas, et tema on ka nõus ära proovima...hetkel on kook ahjus...tainas mekkis küll imehästi:P kui mu isa selle heaks kiidab, siis on hea!:) ma arvan, et kiidab:P
Väga maitsev ja hea kook. Sööjateks olid enamjaolt lapsed vanuses 1,5 kuni 9 aastat ja kõik kiitsid ☺ soovitan proovida ka koos jäätisega näiteks, siis pole ehk kakao maitse nii rammus, aga väga maitsev ka ilma muude lisadeta ☺
Hapukapsaga šokolaadikook
Hapukapsa lisamine koogile võib tunduda kummaline, aga tulemuseks on väga hõrk ja mahlane kook. Tasub proovimist!
Sobiva rõngasvormi (ingl. k. Bundt-tin, fotol) leiate kauplusest Apelsin.