Porgandisupp apelsini ja jogurtiga

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

50 g võid

80 g porrut

450 g porgandit

1 l kana- puljongit

1 dl apelsini mahla ja veidi riivitud koort

riivitud muskaatpähklit

soola

musta pipart

1.5 dl maitsestamata jogurtit

basiilikut

Valmistamine

Sulata potis või. Tükelda porgand ja porru, hauta võis tasasel tulel umbes 7-8 minutit (värv ei tohi muutuda!)
Sega puljong, apelsinimahl ja riivitud apelsinikoor. Maitsesta muskaadi, soola ja pipraga.
Pane köögivili puljongisegusse ja hauta tasasel tulel valmis. Püreesta valmis supp köögikombainis.
Pane supp potti, lisa osa jogurtist, maitsesta ja kuumuta supp läbi.
Serveerimisel nirista peale ülejäänud jogurt, kaunista maitserohelisega.

Retsept on pärit Tallinna Teeninduskooli kokakursustelt (sügis 2007)
LISA KOMMENTAAR

Masha
postitatud 26.11.2009 13:58

Vürtsikas, aga väga hea!