Piparkoogimaitseline iirisekaste

Jõulude ajal võib jäätise peale või koogi kõrvale pakkuda tavalise karamellikastme asemel hoopis piparkoogimaitselist iirisekastet.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1.5 dl 35% rõõska koort

1 dl piima

1.5 sl suhkrut

0.5 dl siirupit

2 tl MEIRA piparkoogimaitseainet

2 sl võid

Valmistamine

Sega potis vahukoor, piim, suhkur, siirup ja piparkoogimaitseaine. Kuumuta keemiseni ja keeda umbes 10 minutit, kuni segu on sitke ja maitseb nagu iiris.

Sulata segu hulka või, et see muutuks läikivaks.

Pildi tegi KOKKAMAS95

LISA KOMMENTAAR