Hõrk ahjuõunasinep

Mõnus lisand jõululauale, mis sobib hästi ka jõuluvana kingikotti.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

5 haput taliõuna

2 sl võid

0,25 dl õunaäädikat

0,25 tl jahvatatud nelki

0,25 tl riivitud muskaatpähklit

3 sl sinepipulbrit

3 sl suhkrut

0,5 tl soola

Valmistamine

Sega kausis õunaäädikas, jahvatatud nelk ja riivitud muskaatpähkel. Lase tõmmata.

Puhasta õunad, tükelda. Pane ahjuvormi, lisa 2 sl võid ja kata vorm fooliumi või kaanega. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni õunad on täitsa pehmed. 

Sega kuumade õunte hulka suhkur ja sinepipulber. Sega hoolega läbi ja lase jahtuda. 

Siis püreesta õunad, sega juurde õunaäädikatõmmis ja maitse järgi soola. Lase sinepil 24 tundi jahedas maitsestuda. Siis pane väikestesse keeratava kaantega purkidesse ja säilita jahedas.

Loe veel:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 25.11.2018 18:26

Mulle maitseb ! Lihtne teha ka.