600-800 g kohafileed või muud valget kala
1 tl soola
0,5 tl värskelt jahvatatud musta pipart
2 sl võid
0,5 sidrunit
Sinepi-koorekaste:1 hakitud sibul
2 tl Dijoni või Põltsamaa sinepit
1 sl võid
hakitud värsket tilli
maitse järgi soola
Valmista esmalt kaste. Selleks kuumuta pannil või, lisa hakitud sibul ja prae see tasasel tulel klaasjaks. Siis sega juurde sinep ja rõõsk koor ning kuumuta keemiseni. Maitsesta soolaga, lisa hakitud till. Tõsta kõrvale.
Eemalda kalafileelt vajadusel luud, siis maitsesta fileed soola-pipraga. Prae kuumas võis esmalt naha poolt ja siis teiselt poolt - mõlemalt poolt 2-3 minutit või kuni kala on parajalt küps.
Kala valmistamine:
Maitsesta kohafileed soola ja pipraga*, prae kuumas võis mõlemalt poolt 2-3 minutit. Pressi kala fileepoolele sidrunimahla, siis tõsta kala pannilt.
Serveeri koos kartulipudru, küüslaugukartulite või näiteks kõrvitsa-kartulitambiga (fotol).
Mõnus kaste, minule meeldis väga, mees palus, et järgmine kord sinepit vähem panna.
Super! Just valmis. Võrratu vaheldus forellile. Nüüd julgen teisi kalasid ka katsetada.
Rõõm lugeda, Merili!
Pildike aastast 2016:
Minu koha sai siit täna kõrvale sinepikastme .No suurepäraselt sobis.Herne-kartulipuder kõrvale. Aitäh idee eest!
Praetud koha sinepikastmega
Koha on üks hõrguma maitsega kala, mis sobib hästi niisama praadimiseks. Siin on lisandiks mahedamaitseline sinepi-koorekaste.