Valmista esmalt kaste. Selleks kuumuta pannil või, lisa hakitud sibul ja prae see tasasel tulel klaasjaks. Siis sega juurde sinep ja rõõsk koor ning kuumuta keemiseni. Maitsesta soolaga, lisa hakitud till. Tõsta kõrvale.
Eemalda kalafileelt vajadusel luud, siis maitsesta fileed soola-pipraga. Prae kuumas võis esmalt naha poolt ja siis teiselt poolt - mõlemalt poolt 2-3 minutit või kuni kala on parajalt küps.
Kala valmistamine:
Maitsesta kohafileed soola ja pipraga*, prae kuumas võis mõlemalt poolt 2-3 minutit. Pressi kala fileepoolele sidrunimahla, siis tõsta kala pannilt.
Serveeri koos kartulipudru, küüslaugukartulite või näiteks kõrvitsa-kartulitambiga (fotol).
Loe veel:
Ajakirja Kalastaja eestvedamisel internetis toimunud rahvahääletuse tulemusena valiti 2024. aasta kalaks koha. Koha kuulub ahvenaliste sugukonda. Eestis leidub seda vääriskala enim Võrtsjärves, Peipsi järves, Kagu- ja Lõuna-Eesti järvedes, Emajões, Narva jões ning Läänemere magestunud veega lahtedes.
Praetud koha sinepikastmega
Koha on üks hõrguma maitsega kala, mis sobib hästi niisama praadimiseks. Siin on lisandiks mahedamaitseline sinepi-koorekaste.