Praetud koha sinepikastmega

Koha on üks hõrguma maitsega kala, mis sobib hästi niisama praadimiseks. Siin on lisandiks mahedamaitseline sinepi-koorekaste.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Kala:

600-800 g kohafileed või muud valget kala

1 tl soola

0,5 tl värskelt jahvatatud musta pipart

2 sl võid

0,5 sidrunit

Sinepi-koorekaste:

1 hakitud sibul

2 tl Dijoni või Põltsamaa sinepit

1 sl võid

2 dl kohvi- või vahukoort

hakitud värsket tilli

maitse järgi soola

Valmistamine

Valmista esmalt kaste. Selleks kuumuta pannil või, lisa hakitud sibul ja prae see tasasel tulel klaasjaks. Siis sega juurde sinep ja rõõsk koor ning kuumuta keemiseni. Maitsesta soolaga, lisa hakitud till. Tõsta kõrvale.

Eemalda kalafileelt vajadusel luud, siis maitsesta fileed soola-pipraga. Prae kuumas võis esmalt naha poolt ja siis teiselt poolt - mõlemalt poolt 2-3 minutit või kuni kala on parajalt küps.

Kala valmistamine:
Maitsesta kohafileed soola ja pipraga*, prae kuumas võis mõlemalt poolt 2-3 minutit. Pressi kala fileepoolele sidrunimahla, siis tõsta kala pannilt.

Serveeri koos kartulipudru, küüslaugukartulite või näiteks kõrvitsa-kartulitambiga (fotol).

Loe veel:

  • Ajakirja Kalastaja eestvedamisel internetis toimunud rahvahääletuse tulemusena valiti 2024. aasta kalaks koha. Koha kuulub ahvenaliste sugukonda. Eestis leidub seda vääriskala enim Võrtsjärves, Peipsi järves, Kagu- ja Lõuna-Eesti järvedes, Emajões, Narva jões ning Läänemere magestunud veega lahtedes.
LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 15.07.2016 14:58

Mõnus kaste, minule meeldis väga, mees palus, et järgmine kord sinepit vähem panna.

Merili
postitatud 06.02.2019 12:48

Super! Just valmis. Võrratu vaheldus forellile. Nüüd julgen teisi kalasid ka katsetada.

Pille
postitatud 15.02.2019 12:39

Rõõm lugeda, Merili!

Pille
postitatud 01.02.2024 09:06

Pildike aastast 2016: