Praetud koha sinepikastmega

Koha on üks hõrguma maitsega kala, mis sobib hästi niisama praadimiseks. Siin on lisandiks mahedamaitseline sinepikaste.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Kala:

600-700 g kohafileed või muud valget kala

1 tl soola

0.5 tl sidrunipipart

2 sl võid

Mahedamaitseline sinepikaste:

1 sl õli

1 sibul

2 sl Dijoni sinepit

2 dl 10% rõõska koort

1 dl hakitud värsket basiilikut

0.5 tl soola

Valmistamine

Kastme valmistamine:
Kuumuta hakitud sibul õlis klaasjaks. Lisa sinep ja rõõsk koor, kuumuta keemiseni ning maitsesta soolaga. Vahetult enne serveerimist lisa hakitud basiilik.

Kala valmistamine:
Maitsesta kohafileed soola ja pipraga*, prae kuumas võis mõlemalt poolt 2-3 minutit.

Serveeri nt küüslaugukartulitega.

* Sidrunipipra asemel võib kasutada tavalist musta pipart, aga siis pigista kalafileedele veidi sidrunimahla.

Retsept adapteeritud 100 rooga sarja raamatust "Kalaraamat", autoriteks Lia Virkus, Maire Suitsu, Angeelika Kang (2005)

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 15.07.2016 14:58

Mõnus kaste, minule meeldis väga, mees palus, et järgmine kord sinepit vähem panna.

Merili
postitatud 06.02.2019 12:48

Super! Just valmis. Võrratu vaheldus forellile. Nüüd julgen teisi kalasid ka katsetada.

Pille
posted on 15.02.2019 12:39

Rõõm lugeda, Merili!