Pese kaunad ning pane rohke külma veega suurde potti. Lisa tillioksad ning paar supilusikatäit soola (maitse järgi, aga pane rohkem, kui arvad, et vajalik on:)
Kuumuta keemiseni ja siis lase podiseda umbes 30 minutit, kuni oad on pehmed.
Nõruta ja serveeri niisama või näiteks hapukoorega.
Pildi tegi Kaare.
Mul oli 2 kg ube. Alguses panin 4 sl (pigem kuhjaga) jämedat meresoola. Kui peaaegu valmis olid, siis maitsesin ja tundus vähe. Lisasin veel 2 sl. Võib-olla ei jäänud ikkagi nii soolased kui lootsin, aga kuna ma praen suitsusingi ja leivakuubikutega oad pärast läbi, siis soolasus tuleb singist ja vajadusel saab siis juurde lisada. See soola kogus on katsetamise ja maitse asi :)
Kui jätta oad keeduvette jahtuma, siis saab soolasus paras ;) Pole vaja üle soolata. Kuumalt on muidugi magedad, vahet pole palju soola lisada.
Siiani pole unustanud seda imekaunist maitset ja naudingut noorusaegadest!
Keedetud põldoad koos koduse hapupiimaga - see oli lapsepõlve söök. Kasvatan ise põldube ja enda tarbeks ikka keedan ja ostab poest hapendatud täispiima. Tervislik suutäis!
Nii head!
Kas alguses oad külma või keeva vette?
Mirell, ikka külma vette - retseptis on ju kenasti kirjas, et esmalt potti ja siis kuumuta keemiseni.
Nämma. Lapsepõlv tuleb meelde kui naabri tüdruku vanaema keetis neid meile.
Oad, keedetud soolvees ☺️
Suveklassika!
Keedetud värsked põldoad, lihtsal moel
Esimesed põldoad on kõige maitsvamad just sellisel moel valmistatult.