Keedetud värsked põldoad, lihtsal moel

Esimesed põldoad on kõige maitsvamad just sellisel moel valmistatult.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

värskeid põldube

vett

soola

(värsket) tilli

Serveerimiseks:

hapukoort

Valmistamine

Pese kaunad ning pane rohke külma veega suurde potti. Lisa tillioksad ning paar supilusikatäit soola (maitse järgi, aga pane rohkem, kui arvad, et vajalik on:) 

Kuumuta keemiseni ja siis lase podiseda umbes 30 minutit, kuni oad on pehmed.

Nõruta ja serveeri niisama või näiteks hapukoorega.

Pildi tegi Kaare

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 02.09.2015 18:39

Mul oli 2 kg ube. Alguses panin 4 sl (pigem kuhjaga) jämedat meresoola. Kui peaaegu valmis olid, siis maitsesin ja tundus vähe. Lisasin veel 2 sl. Võib-olla ei jäänud ikkagi nii soolased kui lootsin, aga kuna ma praen suitsusingi ja leivakuubikutega oad pärast läbi, siis soolasus tuleb singist ja vajadusel saab siis juurde lisada. See soola kogus on katsetamise ja maitse asi :)

Ilse
postitatud 09.08.2016 12:53

Kui jätta oad keeduvette jahtuma, siis saab soolasus paras ;) Pole vaja üle soolata. Kuumalt on muidugi magedad, vahet pole palju soola lisada.

Mare Annuk
postitatud 30.07.2019 10:38

Siiani pole unustanud seda imekaunist maitset ja naudingut noorusaegadest!

Margot Smitt
postitatud 31.07.2019 09:16

Keedetud põldoad koos koduse hapupiimaga - see oli lapsepõlve söök. Kasvatan ise põldube ja enda tarbeks ikka keedan ja ostab poest hapendatud täispiima. Tervislik suutäis!

Heliis Bertscheit
postitatud 02.08.2019 23:53

Nii head!

Mirell
postitatud 26.07.2022 13:12

Kas alguses oad külma või keeva vette?

Pille
postitatud 13.07.2023 09:44

Mirell, ikka külma vette - retseptis on ju kenasti kirjas, et esmalt potti ja siis kuumuta keemiseni.

Tiia L.
postitatud 13.07.2023 09:43

Nämma. Lapsepõlv tuleb meelde kui naabri tüdruku vanaema keetis neid meile.

Marii T.
postitatud 19.08.2024 08:18

Oad, keedetud soolvees ☺️

Maalt ja hobusega
postitatud 26.08.2024 06:06

Suveklassika!