Palsamiäädikas praetud vorstid

Hispaanlannast sõbranna Ximena käest saadud retsept. Lihtne viis tavalistele vorstidele kiiresti veidi pikantne ja põnev maitse anda.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2-3 grillvorsti või toorvorsti sööja kohta

veidi õli

palsamiäädikat

Valmistamine

Kui Sul on paksud toorvorstid, siis võiks neid esmalt soolaga maitsestatud vees 7-10 minutit keeta - siis on kindel, et vorstid läbi küpsevad. 

Kuumuta pannil veidi õli, lisa peeniksed toorvorstid ning prae need kergelt jumekad. 

Siis nirista vorstidele julgelt palsamiäädikat - ikka nii, et panni põhi oleks kenasti kaetud. Kuumuta vorste mõõdukal kuumusel, neid aeg-ajalt pöörates, kuni vorstid on kenasti kleepuva balsamico-kihiga kaetud ja läbinisti küpsed.

Serveeri värske salati kõrvale.

LISA KOMMENTAAR

Liinushka
postitatud 17.06.2008 14:33

Vorstid olid Rakvere omad, vist veiselihavorst lambasooles. Toorvorstid, nii et natuke keetsin ka, nii 7 minutit. Siis panin pannile. Ei osanud aimata, kui kaua neid seal praavitada, vist lasin olla u 12 minutit. Väga head olid! Pärast tuli külla minu sõber Pille, peakokk :), kes ütles, et oleks võinud ka kauem pannil olla. Järgmine kord teen siis kauem. Kleepuma nad tõesti veel ei hakanud. Olid ka külmalt head hammustada. Ja nii lihtne teha, proovige!

Liisu
postitatud 24.06.2008 19:29

Mina tegin Rakvere naturaalseid lambasooles vorstikesi. Keetsin ca 10 minutit, aga praadisin vähe aega, ainult niikaua, et vorstikesed pruunistuksid. Hästi hea magus karamelline maitse oli. Kõrvale pakkusin tilliga kartuleid ja peedisalatit basiilikuga. Nämm:)

zoozi
postitatud 18.11.2008 22:04

Mulle ja mehele väga maitsesid.Kasutasin sealihast toorvorste.Tahan proovida huvi pärast ka mõne maitsestatud palsamiäädikaga-nt vaarika või viigimarja.Tundub,et see võib ka hea olla...mmm!

Dee
postitatud 02.07.2009 19:43

No kus alles maitsesid hää! Pole kunagi eriti grillvorstikesi armastanud, aga niimoodi palsamiäädikas praetuna on need tõeliselt maitsvad. Viis pluss lausa. :)

Birx
postitatud 18.04.2011 12:23

Maitsesis väga hästi, kõik sõid ja kiitsid!

:)
postitatud 20.08.2012 22:10

Eriti maitsvad ja mahlased maitsesid hästi,kuna muidu sain süüa:)

Hexy
postitatud 05.07.2013 17:43

Väga maitsev

Ilsu
postitatud 15.04.2014 15:04

No söö või surnuks :) Võga maitsev sai, mul olid paksemad sealihavorstid.

Kalapuding
postitatud 01.01.2015 19:36

Kuidas teil nii maitsvad tulid?Mida ma küll valesti tegin? Nägin tohutult vaeva, kuid ikkagi MAITSEVAD NAGU OKSE!!!! Hais oli nagu keegi oleks pussu lasknud....APPI!!

Pille
postitatud 01.01.2015 20:56

Kalapuding - mis vorsti ja millist palsamiäädikat Sa kasutasid?

Mari
postitatud 02.01.2015 19:17

Kalapuding- Ka mina tegin neid, ja mul ei tulnud need üldse maitsvad. Need vorstikesed MAITSESID TÕESTI NAGU OKSE!!! Ma usun, et sa ei teinud midagi valesti, vaid kõigil on oma maitsemeel.

Kalapuding
postitatud 02.01.2015 20:08

Pille...äädikaid ma ei tunne, küsisin siis müüjalt...tavalised grillvorstid olid(Saaremaa omad)....kp oli ainult u nädal möödunud...Ma lihtsalt ei mõista! Minu vend on peakokk ja temagi ei mõistnud..:( Kõht keerab ikka veel sellest oksest, mida endale sisse ajasin ja köök haiseb JUUBBEEDALT!! Ei oska vist ikka kokata :(

Pille
postitatud 27.07.2016 22:02

Tegime täna õhtusöögiks - ja uue pildi :) Lapsed (5 ja 7) sõid rõõmuga, pesamuna piirdus täna kartulitega. Palsamiäädikas oli Jamie oma, toorvorstid lambasooles.

lorena
postitatud 05.01.2023 11:47

Elukaaslasele ei maitsenud aga mulle maitses küll väga☺️