Maasikamuffinid tumeda šokolaadiga

Nami-Nami toimetajad on veendunud, et maasikad on parimad värskelt, aga kui on kange soov neid muffinitesse panna, siis siin üks sobiv retsept. Külmutatud marjad sobivad ka :)

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 muna

1.5 dl suhkrut

2 dl hapukoort või maitsestamata jogurtit

125 g sulatatud võid

240 g e. 4 dl nisujahu

1,5 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

100 g tumedat šokolaadi

250 g maasikaid

1 tl kartulitärklist

Valmistamine

Vahusta munad suhkruga kohevaks, sega juurde jahtunud sulavõi ja hapukoor/jogurt. Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga, sega õrnalt ülejäänud taina hulka.

Tükelda šokolaad ja maasikad, sega viimased ühtlasema segunemise huvides eelnevalt kartulijahuga.

Lisa mõlemad komponendid tainasse võimalikult vähe segades. Jaota tainas paberiga vooderdatud või võitatud muffinivormidesse. Küpseta 175-kraadise ahju keskosas 25 minutit.

Tõsta muffinid metallrestile jahtuma.

Nipid ja soovitused:

Loe veel:

Retsept on tugevasti mugandatud 100 rooga sarja Marjaraamatust. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Qattusa
postitatud 05.06.2009 20:56

Teen peagi kindlasti veel, väga maitsvad olid.

Pille
postitatud 11.07.2017 21:18

Qattusa saadetud foto:

Sinner
postitatud 05.07.2009 22:56

Sai proovitud ka neid maasika-šokolaadimuffineid. Esimesel korral tulid head välja, teisel korral jäi nagu midagi puudu ja vajusid jubedalt kokku. Maitset see aga ei riku ning nad on ikkagi ühed parimad küpsetised, kus maasikas sees.

Tiina
postitatud 06.07.2009 08:23

Ma ka tegin neid, aga erilist muljet ei jätnud. Ehk seetõttu, et kasutasin tumeda šokolaadi asemel tavalist piimašokolaadi. Sellised magusad ja iseloomutud muffinid olid.

G
postitatud 05.02.2013 16:33

Mina lisasin taignale natuke jogurtijooki ja maasikate asemel panin mustikad, kohe hulgi :) Hästi head tulid. Aga 12 asemel sain neid küll 30 tk.

x
postitatud 11.07.2013 12:19

Väga head muffinid. Tume šokolaad ja maasikad sobisid imehästi

coexiz
postitatud 29.03.2014 20:26

Tegin neid muffineid kaks korda. Esimest korda retsepti järgi ja jäid sellised nagu pildil aga maitsest oli midagi puudu ja ei jätnud erilist muljet. Teisel korral asendasin poole nisujahust täisteranisujahuga (Graham jahuga), lisasin 1,5 tl vanillisuhkrut ning vähendasin tavasuhkru koguse 1 dl-ni. Tumedat šokolaadi panin 100g ja maasikaid ainult 200g. Samuti küpsetasin ahjus umbes 10 minutit kauem kui siin ette nähtud ning muffinid polnud enam nii valged vaid ilusad kuldpruunid pealt. Tuli oluline maitsevahe ja niimoodi julgen kõigile soovitada. Häid maiustamist maasikasõbrad!! :D

Kaare
postitatud 13.07.2017 17:33

Vajuvad tõesti kokku ja ei ole nii kohevad, kui tavaliselt muffinid on, aga mulle tundub, et see tuleneb maasikate on rohkusest ja mahlasusest. Lisasin ka vanillisuhkrut ja maitse poolest olid väga head. Sööjad kiitsid! Hapukoor/maitsestamata jogurt võiksid olla pigem vedelamad.

Elsa
postitatud 01.08.2017 18:57

Tegin aprikoosidega, väga mõnusad said! Kadusid laualt nii, et oleks pidanud kohe uue laari tegema ;)