2 muna
1.5 dl suhkrut
2 dl hapukoort või maitsestamata jogurtit
125 g sulatatud võid
240 g e. 4 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
100 g tumedat šokolaadi
250 g maasikaid
1 tl kartulitärklist
Vahusta munad suhkruga kohevaks, sega juurde jahtunud sulavõi ja hapukoor/jogurt. Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga, sega õrnalt ülejäänud taina hulka.
Tükelda šokolaad ja maasikad, sega viimased ühtlasema segunemise huvides eelnevalt kartulijahuga.
Lisa mõlemad komponendid tainasse võimalikult vähe segades. Jaota tainas paberiga vooderdatud või võitatud muffinivormidesse. Küpseta 175-kraadise ahju keskosas 25 minutit.
Tõsta muffinid metallrestile jahtuma.
Retsept on tugevasti mugandatud 100 rooga sarja Marjaraamatust. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Teen peagi kindlasti veel, väga maitsvad olid.
Sai proovitud ka neid maasika-šokolaadimuffineid. Esimesel korral tulid head välja, teisel korral jäi nagu midagi puudu ja vajusid jubedalt kokku. Maitset see aga ei riku ning nad on ikkagi ühed parimad küpsetised, kus maasikas sees.
Ma ka tegin neid, aga erilist muljet ei jätnud. Ehk seetõttu, et kasutasin tumeda šokolaadi asemel tavalist piimašokolaadi. Sellised magusad ja iseloomutud muffinid olid.
Mina lisasin taignale natuke jogurtijooki ja maasikate asemel panin mustikad, kohe hulgi :) Hästi head tulid. Aga 12 asemel sain neid küll 30 tk.
Väga head muffinid. Tume šokolaad ja maasikad sobisid imehästi
Tegin neid muffineid kaks korda. Esimest korda retsepti järgi ja jäid sellised nagu pildil aga maitsest oli midagi puudu ja ei jätnud erilist muljet. Teisel korral asendasin poole nisujahust täisteranisujahuga (Graham jahuga), lisasin 1,5 tl vanillisuhkrut ning vähendasin tavasuhkru koguse 1 dl-ni. Tumedat šokolaadi panin 100g ja maasikaid ainult 200g. Samuti küpsetasin ahjus umbes 10 minutit kauem kui siin ette nähtud ning muffinid polnud enam nii valged vaid ilusad kuldpruunid pealt. Tuli oluline maitsevahe ja niimoodi julgen kõigile soovitada. Häid maiustamist maasikasõbrad!! :D
Vajuvad tõesti kokku ja ei ole nii kohevad, kui tavaliselt muffinid on, aga mulle tundub, et see tuleneb maasikate on rohkusest ja mahlasusest. Lisasin ka vanillisuhkrut ja maitse poolest olid väga head. Sööjad kiitsid! Hapukoor/maitsestamata jogurt võiksid olla pigem vedelamad.
Tegin aprikoosidega, väga mõnusad said! Kadusid laualt nii, et oleks pidanud kohe uue laari tegema ;)
Maasikamuffinid tumeda šokolaadiga
Nami-Nami toimetajad on veendunud, et maasikad on parimad värskelt, aga kui on kange soov neid muffinitesse panna, siis siin üks sobiv retsept. Külmutatud marjad sobivad ka :)