Prantsuse sibulasupp mürklitega

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

5-6 dl veiselihapuljongit

8-10 suurt värsket või kuivatatud mürklit

3 sibulat

5 sl madeirat või šerrit

4 sl võid

õli

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja risti viiludeks ning prae pannil võiga pidevalt segades helepruuniks.
Tükelda seened ja prae eraldi pannil kergelt õlis.
Lisa potti lihapuljong, vein ja praetud seened ning hauta tasasel tulel 20 minutit.
Paku supi kõrvale kuuma röstsaia, millele on puistatud riivitud (Gruyere) juustu.

Toivo Niibergi retsept ilmus ajalehes Postimees 30.4.2004.

LISA KOMMENTAAR