Safran annab nendele väikestele pannkookidele imekauni kuldse jume.
4 dl ehk 240 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0.75 tl soola
4 sl suhkrut
2 sl keeva vett
näpuotsaga safraniniidikesi
3 dl piima
3 muna
50 g sulatatud võid (jahuta)
võid
Sega tainakausis kuivained omavahel.
Kalla mõõtekannu põhja tilk keeva vett, lahusta selles safran. Lisa piim ja vala saadud vedelik kuivainete hulka.
Lisa tainakaussi munad ning jahtunud sulavõi ning sega ühtlaseks (ära liialt klopi!) Kui pannkoogitainas on liiga paks, siis lisa veel veidi piima.
Kuumuta paksupõhjalisel pannil keskmisel kuumusel või ning küpseta väikesed kuldpruunid pannkoogid.
Serveeri moosiga.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Tegin ilma safranita, aga head koogid said sellegipoolest.
Kuldsed safranipannkoogid
Safran annab nendele väikestele pannkookidele imekauni kuldse jume.