Mõnus soolaseenesalat

Soolaseenesalat on hõrk nii rukkileivaviilul kui ka keedetud kartulite kõrval. Fotol on soolatud kitsemamplitest salat.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4-5 dl hakitud soolaseeni või erinevaid kupatatud seeni - nt

riisikaid või kitsemampleid

1 sibul

200 g Saaremaa 20% hapukoort

maitse järgi soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

rukkileiba või keedetud kartuleid

Valmistamine

Leota soolaseeni eelnevalt külmas vees (vähesoolaseid seeni ei pea leotama).

Haki seened ja sibul hästi peeneks. Sega hapukoorega, maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral kaunista hakitud tilli või peterselliga.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 21.09.2010 23:53

Minu kodus tehti ka seda salatit ja ise teen ka .Mulle väga maitseb.Söön tavaliselt rukkileiva peal või siis olen ka korvikeste täitmiseks kasutanud:)

Pille
postitatud 15.01.2014 09:30

Meie pere klassikaline seenesalat. Mõnikord teen õrnalt soolatud pilvikutega, mõnikord korralikult leotatud soolatud männiriisikatega. Mõnikord ostan Eesti And kaubamärgiga soolatud seenesegu, aga seda peab korralikult leotama!

Martiina
postitatud 01.07.2017 10:03

Maitsev! Ideaalne leivale või kartulite lisandiks.