1.5-2 kg kana
Karrimarinaad:2 sl karripulbrit
1.5 tl soola
1 tl ingveripulbrit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 purustatud küüslauguküünt
1 sidrun
4 sl hapukoort
Kuivata kana köögipaberiga, aseta sügavamasse ahjuvormi, rinnak ülespoole.
Sega marinaadiained omavahel (sh sidrunist pigista välja umbes 2 sl mahla, sidrunipoolikud suru kana kehaõõnsusesse). Masseeri saadud marinaad kanale, nii et kana oleks üleni marinaadiga kaetud.
Kata ahjuvorm kaanega või fooliumiga ja küpseta 180kraadise ahju allosas 1 h kuni 1h 15 minutit, kuni kana on kenasti läbi küpsenud. Siis eemalda kaas/foolium ja küpseta veel umbes 15 minutit, et kana saavutaks kauni krõbeda katte.
Kana küpsust saad kontrollida nii: torka kintsu kõige paksemasse otsa nuga ning lase veidi lihamahla välja nõrguda. Kana on valmis, kui lihamahl on selge ja mitte roosakas.
Võta valmis kana ahjust välja ning lase enne tükeldamist 10 minutit taheneda.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.
Mõnus vürstikas kana. Küpsetasin 1,4 kg kana 1 h ja 20 min, sellest esimese tunni oli kana fooliumiga kaetud. Ja muidugi kanast eraldunud praeleem viis lausa keele alla. Kõrvale serveerisin tomati-virsikusalatit mündiga.
Mõnus ja vürtsikas! Mul oli kahekilone kana ja küpsetasin 1,5 tundi, sellest enamiku aega kaane all.
Ahjukana karriga
Karrimaitseline ahjukana. Täitsa mõnus. Serveeri nt keedetud riisi ja külma majoneesikastmega.