Tõeliselt sametine kõrvitsapüreesupp

Mahedamaitseline ja lihtne kõrvitsapüreesupp, mille teeb eriti sametiseks sulatatud juust. Kasuta võimaluse korral muskaatkõrvitsat, see on tummisem ja vähem vesine!
Vahendid kokkamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tükeldatud kõrvitsat (puhastatud kaal)

1 l head köögiviljapuljongit

1 suur mahedapoolsem sibul

1 sl rapsiõli

200 g sulatatud juustu

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

paksemat kõrvitsaseemneõli

röstitud kõrvitsaseemneid soovi korral

Valmistamine

Pane kõrvitsatükid potti, kalla peale nii palju puljongit (või vesi + puljongipulber), et kõrvitsatükid oleksid kaetud. Lisa puljongipulber. Kuumuta keemiseni.

Haki sibul, prae õlis kuldseks. Lisa koos praadimisõliga kõrvitsatükkidele. Keeda kõrvitsatükke koos praetud sibulaga, kuni kõrvitsatükid on pehmed (aeg oleneb kõrvitsatüübist). 

Kui kõrvits on pehme, siis püreesta kannmikseris või köögikombainis või saumiksriga ühtlaseks. Lisa sulatatud juust ning püreesta uuesti. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. 

Lase supil 10-15 minutit taheneda, siis jaota kaussidesse ja serveeri. Peale nirista paksemat kõrvitsaseemneõli. 

NIPP: Kui soovid, võid kaunistada supi ka röstitud kõrvitsaseemnetega.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 08.12.2013 17:28

Supper hea kõrvitsasupp.

Vaiga
postitatud 14.01.2014 20:11

mõnus supp, aga mina lisaks juurde tilli ja krimpsu praetud peekoniribad paneksid i-le täpi

Harry
postitatud 10.02.2014 22:59

Kui sinna lisada veel umbes 250 gr magusat kartulit ( bataatat) ja hiljem ca 200gr kookospiima tuleb veel maitsvam!!!! Head isu

reetbriker
postitatud 11.02.2014 16:39

Väga hea supp,olen aastaid teinud,aga mina panen sibula asemel 5-6 küüslauguküünt.Külmal talveõhtul soojendav ja tervislik !!!

Pille
posted on 01.09.2015 08:24

Reetbriker, küüslauguküüntega kõlab ka hästi, kindlasti alanud kõrvitsahooajal proovin!

efka
posted on 20.09.2015 17:27

Tõeliselt sametine ja maitsev supp, lihtne valmistada. Mina panin kaks keskmist sibulat ja lisaks veel 5 küüslauguküünt. Maitses nii lastele kui suurtele :)

Sussi
postitatud 23.07.2014 23:02

Mulle maitses! Mõnus ja tõesti sametine.

Mari-Liis
postitatud 18.11.2014 19:05

Väga maitsev lihtne retsept ! panin pisut vähem merevaiku, lisasin sibulale lisaks kaks prisket küüslauguküünt, väga hea tuli :)

Hexy
postitatud 03.02.2015 10:54

Meie pere lemmik!

Syrjely
postitatud 25.02.2015 22:12

Olen meeldivalt üllatunud - ülimaitsev ja ülilihtne valmistada! Tegin esimest korda ja täpselt retsepti järgi. Lisasin ainult röstitud saiakuubikuid. Tulemus suurepärane! Lapsed (12 ja 15), kes muidu üldse kõrvitsat ei söö, proovisid teelusikatäie minu pealekäimisel ..... ja oligi supp otsas :)

Marga
postitatud 30.04.2015 11:55

Mida tähendab 1 l köögiviljapuljongit?

Pille
posted on 01.09.2015 08:23

Marga, 1 liiter köögiviljapuljongit ehk aedviljapuljongit! Kui kasutad kuubikuid, siis enamasti tuleb võtta kaks puljongikuubikut 1 liitri vee kohta.

Anna-Katarina
postitatud 31.08.2015 19:26

väga, väga hea kõrvitsasupp.

Pille
posted on 01.09.2015 08:23

Eks ole, Anna-Katarina. Ja nii lihtne!

Kadri
postitatud 02.09.2015 15:42

Kas sama hea supp tuleb ka suvikõrvitsaga?

deeve
postitatud 02.09.2015 17:52

mina praen kõrvitsakuubikuid enne keedupotti panekut. Veidi rohkem mässamist, aga maitse tuleb veelgi parem. Ja muidugi- küüslauguküüned.

Tiiu Kumar
postitatud 01.10.2015 09:45

mõnus supp ja valmib tõesti kiiresti, lisasin tsipa ka riivitud ingverit.

Ivika
postitatud 25.10.2015 22:26

Kas kõrvits tuleb püreestada koos veega?

Pille
posted on 26.10.2015 07:50

Ja, ikka, Ivika! Puljong + kõrvitsapüree moodustavadki selle supi leeme :)

Karilin
postitatud 30.10.2015 14:59

Väga mõnus supp! Lihtne, kiire ja maitsev. Kõrvale tegime ahjus maitserohelise baguette´i :) Kas on püreestamisele saumiksriga kellegil mingit nippi anda? Saumiksriga tundub, et terve köök saab mu suppi maitsta :)

Annike4
postitatud 31.10.2015 09:19

Täna meil laual :)

Piret A
postitatud 10.11.2015 12:03

Lihtsalt imeline! Mu uus lemmik :)


posted on 22.02.2016 18:49

väga lihtne, väga hea

Maria
postitatud 21.03.2016 15:17

Kuna ma pole taimetoitlane, asendasin osa kõrvitsast hakklihaga (600 g kõrvitsat ja 400 g hakkliha) ning panin peale hakitud tilli ja peterselli, siis sai päris söödav. Ilma lihata ja maitsetaimedeta olnuks küll täitsa lurr.

Pille
posted on 21.03.2016 16:19

Maria, kas omnivoorid ei tohi siis üldse köögiviljasuppe süüa? Ja natuke ebaõiglane on supp lurriks tituleerida, kui Sa seda tegelikult ei proovinud. Samas kindlasti maitseb ka hakkliha-kõrvitsasupp hästi, keegi ei vaidle vastu :)

Merilin Sulp
postitatud 01.11.2016 22:27

Just nädalavahetusel tegin ja imehea on!

Linda KOLLL
postitatud 08.12.2016 19:50

Väga hea supp, tegin mullu ja oli väga hea, unustasin koostise, vaatan üle ja homme teen jälle. Tänud õpetuse eest!

daub
postitatud 22.12.2016 14:46

Kaneel sobib sinna sisse ka väga hästi.

stiina
postitatud 31.08.2017 10:02

Minu eesmärk oli võimalikult palju vitamiine säilitada. Seega, saagisin suvikõrvitsa ca 1cm seibideks ja aurutasin neid 10min kahes jaos multiküpsetajas. Kasutasin kanapuljongit. Pärast blenderdamist segasin puljongi, sibula ja suvikõrvitsa kokku ning lisasin sulajuustu. Enam ei keetnud midagi.
Serveerisin kohviveskis jahvatatud linaseemnetega. Ilmselt sobiksid ka seesamiseemneid ja tiba kartulit kui soovitakse "struktuuri" tunda.
Igatahes, olen retsepti eest väga tänulik. Mees kiitis taevani! Ja valmib ruttu :)

Ritsikas
postitatud 12.09.2017 17:28

Väga maitsev püreesupp. Mina olen lisanud ka vahel porgandit ja kartulit. Viimasel korral lisasin ka küüslauku, mis andis mõnusa meki. Ka meespere lemmik (lillkapsapüreesupi kõrval).

Sonera
postitatud 20.10.2017 22:19

Tõeliselt maitsev supp. Ei lisanud seda ega teist, tegin täpselt nii nagu õpetatud ja ei tulnud soovi retsepti muuta :)

Kati
postitatud 17.11.2017 10:28

Spetsiifilise maitsega supp, mida üle ühe korra süüa ei tahaks ja kui teha siis tehke kindlasti mingi pirukas ka kõrvale.

Piret
postitatud 12.08.2018 14:44

Mina panen sekka värsket ingverit ja ühe apelsini mahla - saab natuke särtsu juurde. Lihasööjatele peekoniribasid, teistele röstisemneid kausi “kaaneks”.

anneli
postitatud 17.09.2018 13:44

Laps palus lisada kommentaari, et see on väga hea supp.

Mare
postitatud 06.10.2018 17:43

Hei,lisasin ka tsuti võid, rosepipart, toorjuustu ja lõpus riivisin sidrunikoort ja ingveri, tuli täitsa äge

Anne
postitatud 20.11.2018 16:48

Sel sûgisel ootab juba neljas supitegu☺lisaks veel kõrvitsamuhvinid ja -plaadikook.

ÕunaIiris
postitatud 21.11.2018 11:39

Korduvalt tehtud ja katsetatud. Olen proovinud ka suvikõrvitsa ja kõrvitsa seguga. Kui pisike peotäis riisi ka koos keema panna, saab eriti "koorese". ;)