1 kg tükeldatud kõrvitsat (puhastatud kaal)
1 l head köögiviljapuljongit
1 suur mahedapoolsem sibul
1 sl rapsiõli
200 g sulatatud juustu
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:paksemat kõrvitsaseemneõli
röstitud kõrvitsaseemneid soovi korral
Pane kõrvitsatükid potti, kalla peale nii palju puljongit (või vesi + puljongipulber), et kõrvitsatükid oleksid kaetud. Kuumuta keemiseni.
Haki sibul, prae õlis kuldseks. Lisa koos praadimisõliga kõrvitsatükkidele. Keeda kõrvitsatükke koos praetud sibulaga, kuni kõrvitsatükid on pehmed (aeg oleneb kõrvitsatüübist).
Kui kõrvits on pehme, siis püreesta ühtlaseks. Lisa sulatatud juust ning vispelda, kuni juust on sulanud. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
Lase supil 5-10 minutit taheneda, siis jaota kaussidesse ja serveeri. Peale nirista paksemat kõrvitsaseemneõli.
Pildi tegi Juta Kübarsepp (2024) ja Pille Petersoo (2015).
Supper hea kõrvitsasupp.
mõnus supp, aga mina lisaks juurde tilli ja krimpsu praetud peekoniribad paneksid i-le täpi
Kui sinna lisada veel umbes 250 gr magusat kartulit ( bataatat) ja hiljem ca 200gr kookospiima tuleb veel maitsvam!!!! Head isu
Väga hea supp,olen aastaid teinud,aga mina panen sibula asemel 5-6 küüslauguküünt.Külmal talveõhtul soojendav ja tervislik !!!
Reetbriker, küüslauguküüntega kõlab ka hästi, kindlasti alanud kõrvitsahooajal proovin!
Tõeliselt sametine ja maitsev supp, lihtne valmistada. Mina panin kaks keskmist sibulat ja lisaks veel 5 küüslauguküünt. Maitses nii lastele kui suurtele :)
Mulle maitses! Mõnus ja tõesti sametine.
Väga maitsev lihtne retsept ! panin pisut vähem merevaiku, lisasin sibulale lisaks kaks prisket küüslauguküünt, väga hea tuli :)
Meie pere lemmik!
Olen meeldivalt üllatunud - ülimaitsev ja ülilihtne valmistada! Tegin esimest korda ja täpselt retsepti järgi. Lisasin ainult röstitud saiakuubikuid. Tulemus suurepärane! Lapsed (12 ja 15), kes muidu üldse kõrvitsat ei söö, proovisid teelusikatäie minu pealekäimisel ..... ja oligi supp otsas :)
Mida tähendab 1 l köögiviljapuljongit?
Marga, 1 liiter köögiviljapuljongit ehk aedviljapuljongit! Kui kasutad kuubikuid, siis enamasti tuleb võtta kaks puljongikuubikut 1 liitri vee kohta.
Maitsed on muidugi erinevad, kuid minu arust piisab 1 kuubikust - ka see annab piisavalt intensiivse maitse. 2 oleks liig.
Ma jälle panen alati 2 kuubikut liitri kohta ja soola ei kasuta
väga, väga hea kõrvitsasupp.
Eks ole, Anna-Katarina. Ja nii lihtne!
Kas sama hea supp tuleb ka suvikõrvitsaga?
mina praen kõrvitsakuubikuid enne keedupotti panekut. Veidi rohkem mässamist, aga maitse tuleb veelgi parem. Ja muidugi- küüslauguküüned.
mõnus supp ja valmib tõesti kiiresti, lisasin tsipa ka riivitud ingverit.
Kas kõrvits tuleb püreestada koos veega?
Ja, ikka, Ivika! Puljong + kõrvitsapüree moodustavadki selle supi leeme :)
Väga mõnus supp! Lihtne, kiire ja maitsev. Kõrvale tegime ahjus maitserohelise baguette´i :) Kas on püreestamisele saumiksriga kellegil mingit nippi anda? Saumiksriga tundub, et terve köök saab mu suppi maitsta :)
Täna meil laual :)
Lihtsalt imeline! Mu uus lemmik :)
väga lihtne, väga hea
Kuna ma pole taimetoitlane, asendasin osa kõrvitsast hakklihaga (600 g kõrvitsat ja 400 g hakkliha) ning panin peale hakitud tilli ja peterselli, siis sai päris söödav. Ilma lihata ja maitsetaimedeta olnuks küll täitsa lurr.
Maria, kas omnivoorid ei tohi siis üldse köögiviljasuppe süüa? Ja natuke ebaõiglane on supp lurriks tituleerida, kui Sa seda tegelikult ei proovinud. Samas kindlasti maitseb ka hakkliha-kõrvitsasupp hästi, keegi ei vaidle vastu :)
Just nädalavahetusel tegin ja imehea on!
Väga hea supp, tegin mullu ja oli väga hea, unustasin koostise, vaatan üle ja homme teen jälle. Tänud õpetuse eest!
Kaneel sobib sinna sisse ka väga hästi.
Minu eesmärk oli võimalikult palju vitamiine säilitada. Seega, saagisin suvikõrvitsa ca 1cm seibideks ja aurutasin neid 10min kahes jaos multiküpsetajas. Kasutasin kanapuljongit. Pärast blenderdamist segasin puljongi, sibula ja suvikõrvitsa kokku ning lisasin sulajuustu. Enam ei keetnud midagi. </br>Serveerisin kohviveskis jahvatatud linaseemnetega. Ilmselt sobiksid ka seesamiseemneid ja tiba kartulit kui soovitakse "struktuuri" tunda.</br> Igatahes, olen retsepti eest väga tänulik. Mees kiitis taevani! Ja valmib ruttu :)
Väga maitsev püreesupp. Mina olen lisanud ka vahel porgandit ja kartulit. Viimasel korral lisasin ka küüslauku, mis andis mõnusa meki. Ka meespere lemmik (lillkapsapüreesupi kõrval).
Tõeliselt maitsev supp. Ei lisanud seda ega teist, tegin täpselt nii nagu õpetatud ja ei tulnud soovi retsepti muuta :)
Spetsiifilise maitsega supp, mida üle ühe korra süüa ei tahaks ja kui teha siis tehke kindlasti mingi pirukas ka kõrvale.
Mina panen sekka värsket ingverit ja ühe apelsini mahla - saab natuke särtsu juurde. Lihasööjatele peekoniribasid, teistele röstisemneid kausi “kaaneks”.
Laps palus lisada kommentaari, et see on väga hea supp.
Hei,lisasin ka tsuti võid, rosepipart, toorjuustu ja lõpus riivisin sidrunikoort ja ingveri, tuli täitsa äge
Sel sûgisel ootab juba neljas supitegu☺lisaks veel kõrvitsamuhvinid ja -plaadikook.
Korduvalt tehtud ja katsetatud. Olen proovinud ka suvikõrvitsa ja kõrvitsa seguga. Kui pisike peotäis riisi ka koos keema panna, saab eriti "koorese". ;)
Hea supp saab, soovitan!
Olen teinud selle retsepti järgi. Väga maitsev :) ????
Meil kodus väga popp!
Serveerisin saiakuubikutega :)
Mulle meeldib see supp, kui see on tehtud täiesti tavalisest kõrvitsast.
Supp tuli kuidagi väga vedel... ?
Hea!
Teen kõrvitsapüreesuppi harva, sest kõrvitsa koorimine on hullult tüütu. Õnneks mul oli oidu kunagi suurem kogus aurutatud ja tambitud kõrvitsat sügavasse valmis teha. Kui norida, siis sibulat paneks ühe juurde ja kui oleks röstitud sibulapuru ka veel peale panna, siis oleks juba taevalik.
Midagi kerget vihmasesse ilma. Kõrvits oli see pirnikujuline. Ja saiakuubikud lasin kuffis krõbedaks värskest saiast lõikasin. Sai hää.
Sai jälle üle mitme kuu kõrvitsapüreesuppi tehtud. Seekord siis ostsin seda kauaigatsetud röstsibulat kah. Seal allpool on veel ka suitsulihakuubikud, mida pildil näha pole.
Maitse oli väga hea, aga meilgi jäi kummaliselt vedel see supp, kuigi puljongi jm kogused olid nii nagu retseptis toodud.
Tõeliselt sametine kõrvitsapüreesupp
Mahedamaitseline ja lihtne kõrvitsapüreesupp, mille teeb eriti sametiseks sulatatud juust. Kasuta võimaluse korral muskaatkõrvitsat, see on tummisem ja vähem vesine!Vahendid kokkamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.