Läätsesupp aprikoosidega

Armeenia köögist pärit aprikoosi-läätsesupp. 

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

2 hakitud sibulat

3 kooritud ja tükeldatud porgandit

1 sl jahvatatud vürtsköömneid

7.5 dl punaseid läätsesid (loputa ja nõruta)

2.5 l vett

225 g pehmeid kuivatatud aprikoose (hakitud)

soola

Valmistamine

Kuumuta suures potis õli. Lisa sibulad ja porgandid ning kuumuta keskmisel kuumusel 10 minutit.

Lisa vürtsköömned, sega hoolega.

Alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta aedvilju umbes 10 minutit.

Lisa läätsed ja vala potti nii palju vett, et läätsed oleksid kaetud. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta tasasel tulel 20 minutit, kuni läätsed ja porgandid on pehmed.

Vajadusel lisa veel vett, kuna läätsed paisuvad palju.

Tõsta pott tulelt, lisa aprikoosid ja ülejäänud vesi. Maitsesta soolaga.

Püreest supp ühtlaseks.

Serveeri kuumalt.

Nipid ja soovitused:

  • Supp on maitsev ka järgmistel päevadel. Kuumuta ja vajadusel lisa vett.
  • Ära soolaga liialda - 2-3 tl peaks olema piisav.

Loe veel:


Allikas: David Ansel "The Soup Peddler's Slow & Difficult Soups" (Ten Speed Press, 2005). Pildi tegi TSHEBURASHKA.

LISA KOMMENTAAR

Tsheburashka
postitatud 02.05.2013 22:48

Ei olnud selliselt suurem asi, jahune ja maitsetu. Tuunisin päris põhjalikult soola, pipra, sidrunimahla ja topeltkoguse vürtsköömnega omale sobivamaks :) Aprikoosi oli ka natuke paljuvõitu, liiga magus tuli supi kohta. Ja mul ei toiminud see 10+10 minutit kuumutamist ja hautamist ka algul. Kuna ma tegin potis, siis tahtsid sibulad ja porgandid üsna kiirelt kõrbema minna...