Matcha keeks e. rohelise tee keeks

Keeksile annab kergelt mõrkja maitse ja ilusa rohelise värvi jaapani rohelise tee pulber, matcha.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 keskmist muna

125 g suhkrut (1.5 dl)

120 g nisujahu (2 dl)

1 sl (väikese kuhjaga) matcha tee pulbrit

näputäis soola

150 g sulatatud võid

Valmistamine

Sega suures kausis munad ja suhkur ning vahusta kohevaks heledaks vahuks. Sega juurde sõelutud ja teepulbri ning soolaga segatud jahu ning viimasena jahtunud sulavõi.

Vala tainas võitatud keeksivormi.

Küpseta 180kraadises ahjus umbes 50-60 minutit, kuni keeksi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.

Serveeri jahtunult, kõrvale paku vahukoort ja nt murakakompotti.

LISA KOMMENTAAR

Maris
postitatud 01.09.2008 11:00

Miks peab jahtunud sulavõi lisama kõige lõpus? Seda on väga raske ühtlaselt biskiviidi sisse segada. Proovisin teha ja mul vajus paras kogus rasvainet küpsemise ajal keeksi alumisse ossa. Järgmisel korral proovin segada koostisained teises järjekorras, eks siis ole näha, kuidas välja tuleb. Minu arvates võiks ka rohelise tee pulbrit olla rohkem. Ei taha uskuda, et minu kasutatud Hiina päritolu matcha oleks kuidagi lahjem, aga maitse oli vaevumärgatav. Järgmine kord proovin suurema matchakogusega.

Pille
postitatud 01.09.2008 11:27

Maris, ma kardan küll, et asi ongi matcha kvaliteedis. Me lisasime 1 sl jaapani matchat (see ju jaapani tee ikka, ma alati ainult jaapani versiooni ostnud:), sellest tuli ilus sügavroheline värv ja just parasjagu mõrkjat. Oleksin rohkem lisanud, oleks vist liiga mõrkjas jäänud. Segamise järjekorrast - minul on kenasti ühtlane jäänud. See on klassikaline keeksi kokkusegamise järjekord - munad suhkruga, siis kuivained, siis jahtunud rasvaine. Kui munad+suhkur on korralikult heledaks-kohevaks vahustatud, siis ei tohiks küll probleemi olla. Proovi uuesti - te Evaga suured matcha-fännid, nii et peaks meeldima.