Lõunamaine tomatisalat praetud sibulatega.
400 g ehk 3-4 suuremat küpset tomatit
300 g ehk 2-3 suuremat punast sibulat või 1 suur salatsibul
2 sl õli
1 sl palsamiäädikat (balsamico)
0.5 tl soola
0.25 tl musta pipart
Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks. Pese tomatid, lõika viiludeks. Laota tomativiilud suurele salativaagnale (äärtele).
Kuumuta potis õli, hauta sibularõngaid nõrgal tulel krõmpspehmeks või soovi korral pehmenemiseni. Maitsesta palsamiäädika, soola ja pipraga.
Kalla sibulasegu salativaagna keskele, nii et tomatirõngad ümberringi jäävad. Maitsesta pipraga.
Soomlaste Pirkka-lehe retsept. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Lihtne ja maitsev salat. Praetud sibul teeb selle eriliseks.
Tullia saatis sellise pildi:
Me tegime Hõbekulbi prouadega 2023. aasta veebruaris:
Soe tomati-sibulasalat Kanaaridelt
Lõunamaine tomatisalat praetud sibulatega.