Soe tomati-sibulasalat Kanaaridelt

Lõunamaine tomatisalat praetud sibulatega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g ehk 3-4 suuremat küpset tomatit

300 g ehk 2-3 suuremat punast sibulat või 1 suur salatsibul

2 sl õli

1 sl palsamiäädikat (balsamico)

0.5 tl soola

0.25 tl musta pipart

Valmistamine

Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks. Pese tomatid, lõika viiludeks. Laota tomativiilud suurele salativaagnale (äärtele).

Kuumuta potis õli, hauta sibularõngaid nõrgal tulel krõmpspehmeks või soovi korral pehmenemiseni. Maitsesta palsamiäädika, soola ja pipraga.

Kalla sibulasegu salativaagna keskele, nii et tomatirõngad ümberringi jäävad. Maitsesta pipraga.

Loe veel:

Soomlaste Pirkka-lehe retsept. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 06.06.2010 19:54

Lihtne ja maitsev salat. Praetud sibul teeb selle eriliseks.

Pille
postitatud 28.02.2023 17:21

Tullia saatis sellise pildi:

Pille
postitatud 02.03.2025 11:46

Me tegime Hõbekulbi prouadega 2023. aasta veebruaris: