Reubeni võileib

Populaarne kuum grillvõileib Põhja-Ameerikast, kus heleda köömnetega rukkileiva vahele on pandud juustu, keedetud soola sinki (corned beef) ja hapukapsast.

Kogus
neli võileiba
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

8 viilu heledat köömnetega rukkileiba

2 sl pehmet võid

8 viilu Šveitsi juustu

350 g õhukeselt viilutatud keedetud soolatud veisesinki (corned beef või pastrami)

200 g hapukapsast

4 sl Russian dressing salatikastet (majoneeskaste)

Valmistamine

Määri neli leivaviilu ühelt poolt võiga. Aseta leivaviilud tööpinnale asetatud küpsetuspaberile, võine pool allpool. Aseta igale leivaviilule juustuviil, siis jaota pool keedetud soolasingist.

Pane hapukapsas köögipaberi sisse ja pigista võimalikult palju vedelikku välja. Tõsta igale leivaviilule neljandik hapukapsast. Aseta igale võileivale lusikatäis majoneeskastet

Siis ülejäänud singiviil ja taas juustuviil. Aseta peale leivaviil, määri see pealt võiga.

Kuumuta võileivagrill või praepann. Küpseta/prae võileivad mõlemalt poolt mõõdukal kuumusel kuldpruuniks.

Enne serveerimist lõika võileivad diagonaalselt pooleks.

Loe veel:

Pildi tegi Triinpvr.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 25.04.2012 12:52

võileiva vahele panin nõo vürtsikat veiselihasinki. Äärmiselt maitsev võileib, soovitan proovida.

Pille
postitatud 29.01.2016 13:48

Hexy saadetud foto ka:

Hexy
postitatud 16.12.2018 20:05

Jätkuvalt hea võiku!