Grillitud leibjuust murakate ning toorjuustukreemiga

Põhjamaine magustoit, mis eriti maitsev on muidugi enda korjatud murakatest valmistatud moosi või kompotiga.

Kogus
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300 g leibjuustu

200 g mascarpone toorjuustu

2 sl tuhksuhkrut

0.5 tl vanillisuhkrut

0.5 laimi

200 g värskeid või kompotimurakaid või murakamoosi

kaunistuseks värsket sidrunmelissi

Valmistamine

Lõika juust kuueks sektoriks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Grilli 200kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni juust on pehmenenud.

Sega mascarpone, tuhksuhkur, riivitud laimi koor ning pressitud mahl ühtlaseks kreemiks.

Aseta grillitud leibjuustuviilud taldrikuile, lisa mascarponekreem ning murakad. Sõelu peale veidi tuhksuhkrut, garneeri sidrunmelissilehega ning serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Kõige lihtsam on seda magusrooga süüa väikese tordikahvliga.

Loe veel:

Retsept on mugandatud 100 rooga sarja "Juusturaamatust". 

LISA KOMMENTAAR

Tinkerbell
postitatud 06.02.2009 15:57

Tõeliselt hõrk maius...värt järgiproovimist.Kindlasti jääb kordamisele :)