500 g kanafileed
0.5 sidrunit
0.5 tl soola
0.25 tl musta pipart
1 muna
1 dl nisujahu
3 sl riivsaia
3 sl seesamiseemneid
praadimiseks õli
Lõika kanafileed soovi korral kaheks, aseta toidukile vahele ning tambi veidi lamedamaks. Maitsesta kanafileed soola, pipra ja sidrunimahlaga ning lase pool tundi maitsestuda.
Pane jahu ühele taldrikule. Klopi muna teisel taldrikul kergelt lahti. Sega kolmandal taldrikul riivsai ja seesamiseemned.
Kasta kanafileed esmalt jahusse, siis munasse ning viimasena veereta neid riivsaia-seesamiseemne segus.
Kuumuta õli suurel pannil ning prae paneeritud kanafileed mõõdukal tulel mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Serveeri sidruniviilude, keedetud riisi ning keedetud spargelkapsa vm aedviljaga.
Retsept on mugandatud raamatust "The Melting Pot: A Quick and Easy Blend of Israeli Cuisine" by Tami Lehman-Wilzig & Miriam Blum. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Hästi mõnus ja krõbe. Lisandiks tšatni, porgandi-sibulasegu ning salat.
Väga maitsev ja lihtne !
Super kana! :)
Olen teinud, on hea...
kuna ma algses versioonis nägin ka sõna mesi, siis tuli mõte seda ka marinaadi lisada :p ülilihtne ja ülimaitsev...oleme juba kaks õhtut järjest seda kana teinud ja raudselt jääb ühe lemmikuna menüüsse. Kusjuures, mulle maitses isegi teisel päeval soojendatult rohkem, kuidagi sidrunisem oli siis...ja külmalt võileival oli ka mõnus :)
Sidruni-seesamikana
Iisraelist pärit retsept sidruni-seesamikana valmistamiseks.