Seene-sibulasupp

Seene-sibulasupi võib valmistada šampinjonidest või muudest mahedamaitselistest seentest.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g šampinjone või lehter-kukeseeni või kuid meelepäraseid seeni

4 sibulat

2 sl võid

4 sl nisujahu

5 dl köögiviljapuljongit või seenepuljongit

4 dl piima

2 dl 35% rõõska koort

1-2 sl šerrit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori sibulad. Lõika sibulad ja seened üsna suurteks tükkideks.

Prae esmalt seeni potis võis. Siis lisa sibulad ja prae tasasel tulel 5 minutit. Lisa jahu, vedelda puljongi ja piimaga. Keeda suppi nõrgal tulel umbes 10 minutit.

Lisa rõõsk koor, maitsesta šerri, soola ja pipraga. 

Serveeri maitsva leivaga.

Retsept on rootsi ajakirjast Arlaköket (3/1998, Svamp- och löksoppa). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 10.04.2009 20:59

Maitsev!

Zoozi
postitatud 28.08.2015 21:40

Pilt ka:

Aari
postitatud 09.02.2011 13:17

Väga mõnus talvine supp, lisasin hautamisel veel näpuotsaga tüümiani, sobis kenasti. Maisteb hästi ka järgmisel päeval soojendades, ainult siis tuleb natuke vedeldada, sest kipub paksuks jääma. Sama retsepti järgi peaks ka hea kastme saama, kui puljong ära jätta.