Hautatud põrsapõsed

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
2-3 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 seapõske

1 porgand

1 punane paprika

1 sellerivars

0.5 dl nisujahu

1 sl õli

1 sl võid

2 dl valget veini

1-2 dl köögiviljapuljongit

2-3 tüümianioksa

4-8 küüslauguküünt

soola ja musta pipart

Valmistamine

Loputa aedviljad, koori porgand. Lõika porgand, paprika ja seller paari cm juppideks.
Maitsesta seapõsed soola ja pipraga, veereta nisujahus. 

Kuumuta malmpotis õli ja või, pruunista seapõsed ümberringi. Lisa aedviljad, valge vein, aedviljapuljong ning tüümianioksad. Kata pott kaanega ning hauta 200kraadises ahjus tund aega.

Lisa terved küüslauguküüned ning hauta veel 2 tundi. Liha peaks selleks ajaks pehme olema, ent vajadusel hauta veel.

Serveeri hautatud aedviljadega.

Joogiks sobib hästi kuiv prantsuse Alsace'i piirkonna pinot blanc või kuiv roseevein, või siis hoopis õlu.

Retsept on soome ajakirjast Glorian ruoka & viini (7/2006, Haudutetut possunposket)

LISA KOMMENTAAR