2.5 dl piima
25 g värsket pärmi või 11 g kuivpärmi
1 suur muna
0.75 dl suhkrut
0.25 tl soola
1 tl kardemoni
8 dl nisujahu
1 dl sulatatud ja jahutatud margariini
Täidis:40 g võid
1 dl suhkrut
3 sl kakaopulbrit
100 g šokolaadi
Kui kasutad värsket presspärmi, siis murenda see käesooja piima sisse. Kuivpärm lisatakse veidi kuumemasse vedelikku jahuga segatult.
Löö munad katki ja sega kausis kergelt läbi. Kalla pool munamassist tainavedeliku (st piima) hulka, ülejäänud jäta määrimiseks.
Lisa piimasegule ka sool, suhkur ja kardemon. Sega juurde enamus jahust ja sõtku tainas ühtlaseks.
Lisa sulatatud ja jahutatud margariin ning ülejäänud jahu, sõtku läbi ja lase puhta köögirätiku all kerkida.
Valmista täidis. Selleks sega pehme või hulka suhkur ja kakaopulber ning enamus tükeldatud šokolaadist (osa šokolaadist jäta kaunistamiseks).
Rulli kerkinud tainas jahusel laual nelinurkseks plaadiks, kata täidisega ja keera rulli. Lõika rull 9-10 tükiks.
Määri (lahtikäiv) koogivorm võiga, tõsta koogitükid vormi ning lase kerkida.
Määri pealt munaga, puista üle šokolaaditükkidega ning küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Lase enne serveerimist veidi jahtuda, sõelu soovi korral peale tuhksuhkrut.
Retsept on soome ajakirjast Ruokamaailma (11/2006, suklaaboston). Pildi tegi LIILIA.
Šokolaadipidusai
Pärmitainast pidusai, mille täidises on šokolaadi ja kakaopulbrit.