Peedimuffinid sinihallitusjuustuga

Soolased muffinid peedi ja sinihallitusjuustuga.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

180 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl kuivatet basiilikut või pitsamaitseainet

näpuotsaga soola

2 muna

1.5 dl kohvikoort või vahukoort

50 g õli

100 g sinihallitusjuustu

100 g keedetud peeti või marineeritud peeti

peotäis hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Sega kuivained omavahel, lisa sinihallitusjuustupuru ja riivitud või väikesteks kuubikuteks lõigatud peet. Sega õrnalt juurde rõõsk koor, munad ja õli.

Tõsta tainas võitatud muffinivormidesse ning küpseta 200kraadises ahjus umbes 18 minutit.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp. Peedimuffinid on ülalt kolmandad. 

LISA KOMMENTAAR

õunapuu
postitatud 17.02.2009 12:02

peedi sinihallitusjuustu muffineid sai eile õhtul küpsetatud. Kui nami-namit poleks, siis ma ei oleks ise iialgi selle peale tulnud, et küpsetada peedimuffineid. Mulle maitsesid.

Maarja
postitatud 05.02.2010 21:28

Mulle ka meeldisid. Tegin riivitud peediga ja muhvinid said vahvalt roosad. Aga ma soovitan ka veidi soola lisada, sest sinihallitusjuust pole piisavalt soolane, et kogu muhvinile maitset anda. Petersell sobis hästi. Eriti head olid minu meelest jahtunult ja toorjuustu vahele pannes.

Koopatibi
postitatud 07.03.2010 21:14

Mina lisasin soola juurde ja said liiga soolased. Kasutasin vist veidi soolasemat juustu. Ja mul oli seda 50 g vähem, kui retseptis. Nii et tasub tainast maitsta, enne kui soola lisada. Juustud on väga erinevad.

Koopatibi
postitatud 22.09.2015 22:48

Pilt ka:

mariad
postitatud 26.11.2012 10:16

Väga muhedad muffinid. Poes oli 125g AURA sinihallitusjuust, seega otsustasin natuke soola ka panna.

Ülle
postitatud 26.03.2013 11:18

Kas rõõskkoor vahustatult?sest on ju kirjutatud segada juurde õrnalt?Seega nagu vahustatult!minul on 170 gr.Auru-panen kõik,kuhu see 20 grmmi ikka jääb:D

miakrete
postitatud 02.05.2013 21:57

nii maitsvad!!! panin 3 dl täistera-nisujahu ja 2 dl tavalist, kuid järgmine kord katsetan juba ainult täisteraga. peeti oleks võinud isegi natuke rohkem panna. singitükid oleks ka hästi sisse sobinud. igatahes megahea retsept, kindlasti teen veel.

miakrete
postitatud 02.05.2013 21:59

üllele: vahukoort küll ei pea siin vahustama. õrnalt segada vast ainult seetõttu, et tainas ei läheks peedist ühtlaselt roosaks, vaid jääks ikka tükid selgesti näha.

krissu
postitatud 28.10.2013 11:59

minu jaoks jäi tainas veidi liiga raskeks, aga maitse oli hea. Teistele igastahes meeldis. Pole kindel, et rohkem teen, võibolla kui siis muudan veidi retsepti. Munad oleks ilmselt hea eraldi vahustada.

Ann
postitatud 23.03.2020 14:01

Retsept oli ahvatlev, aga... kapis oli Feta ja maitsestamata jogurt. Teised koostisained jäid samaks MMMMmmm...tuleb kordamisele.

Krista Nurk
postitatud 05.03.2021 15:02

Muudatused retseptis: õli asemel sulavõi,peeti oli veidi rohkem kui 100 g, kuivatud basiilik maitseainena, kohvikoore/vahukoore asemel piim.

Pihlakmari
postitatud 15.06.2021 19:29

Lihtne ja maitsev. Järgmine kord lisan peeti natuke rohkem.