Koori mädarõigas. Riivi peene riiviga VÕI lõika tükkideks ja peenesta köögikombainis. Koori peedid, riivi peene riiviga (eralduv mahl hoia alles!). Haki till peenelt. Sega kõik ained kausis omavahel - soovi korral kanna kummikindaid, et käed punaseks ei värvuks :)
Eemalda lõhekalalt kõik väikesed luud.
Kata piisavalt suur piklik vorm toidukilega, puista peale veidi peedisegu. Aseta lõhe vormi ning kata ülejäänud peediseguga - paksemale osale pane rohkem, sabapoolsele otsale vähem.
Kata pealt toidukilega, aseta peale kerge raskus. Pane 24-48 tunniks külmkappi maitsestuma.
Siis võta kala külmkapist välja, eemalda kile ning kaabi õrnalt peedisegu kala pealt ära. Lõika kala õhukesteks viiludeks ja serveeri.
Nipid ja soovitused:
Kui viilutamata (!) kala korralikult toidukilesse mässida ja külmas hoida, säilib see kuni nädala.
Siin rõhutatakse, et värske lõhe tuleks esmalt kindlasti sügavkülmutada, et võimalikud paelussid (sh laiuss) hukkuks.
Õrnsoolatud lõhe peediga
Sellele õrnsoolalõhele annab imelise värvi punapeet. Kui vähegi võimalik, kasuta värsket mädarõigast!