Valmista kihiline pärmitainas. Selleks valmista esmalt tavaline pärmitainas, millele lisa vaid 1/3-1/2 ettenähtud võikogusest. Lase kerkida.
Siis rulli tainas 1-1.5 cm paksuseks, piklikuks ja neljakandiliseks. Kata 2/3 tainast pehme võiga. Võita osa tõsta võiga määritud tainale ja kata ülejäänud võise tainaosaga. Nii saad 3 tainakihti, nende vahel 2 võikihti. Lase tainal jahedas kohas kaetult 20-25 minutit seista, siis rulli uuesti õhukeseks, piklikult ja neljakandiliseks, lase taas seista.
Rulli valmis tainas õhukeseks, umbes 1 cm paksuseks. Lõika 8x8 cm ruudukujulisteks tükkideks. Tõsta tainanurgad keskele ja suru kokku.
Vormitud saiad aseta võitud plaadile, lase kerkida. Määri pealt munaga ja küpseta kuldseks.
Retsept on Ida Savi raamatust "Saiad, pirukad, koogid" (1989), pildid tegi KÄTRIN.
Minu lemmikud olid lapsena aga selle retsepti järgi tehes oli pettumus suur. Täiesti maitsetud ja ei mingit hõrgult krõbedaid ääri. Tuim, tuhm sai. Tegin täpselt retsepti järgi.
Mul polnud mahti nii kaua oodata.. lasin kõigepealt taignal 1h kerkida, rullisin, panin või vahele, 15 min oli niisama laua peal ja lõikasingi juba ruutudeks, pannil kerkisid ka 10min kuskil. Aga on tõesti seda aega väärt.
Kasutasin seda retsepti üsna täpselt koguseliselt, kuid kergitamisel esimene kergitus oli ca 50min soojas... peale higistamist tegin ühe kergituse veel külmkapis umbes 50min. põhjus lihtne... kuna meil õues ja ka toas Üle 29 kraadi... siis nii jõuab taignas ilusti "ära käia" ... siis tegin veel ühe kohustuse (kokku 6 kihti) külmkapis 15-20 min ja edasi jälle nagu retsept ette nägi...
Võiroosid
Klassikaline kohvikusaiake (tuntud ka kui roosisai ja võisai).