Määri keeksivorm võiga ja/või vooderda küpsetuspaberiga. Kuumuta ahi 180C.
Võta suur kauss ja mõõda kõik ained kaussi. Sega puulusikaga või mikserda elektrimikseriga ühtlaseks.
Kalla tainas koogivormi, silu pealt ühtlaseks.
Küpseta eelkuumutatud ahjus umbes 50 minutit või kuni kook on kerkinud, kuldne ja vormi servadest lahti lööb.
Lase koogil vormis veidi jahtuda, siis kummuta vormist välja ja tõsta metallrestile jahtuma.
Katte jaoks sega kreemi ained omavahel, määri koogile. Kaunista hakitud pähklitega.
Hoia serveerimiseni külmkapis.
Nipid ja soovitused:
Mary Berry retseptis oli 150 g heledat muscovado suhkrut. Meie testisime 100 g demerara suhkruga, oli piisavalt magus eestlaste maitsemeele jaoks - banaan ju annab ka magusust. Fariinsuhkur sobiks ka väga hästi.
Mida küpsem banaan, seda magusam!
Keeks maitseb muidugi hästi ka ilma toorjuustukatteta.
Mary Berry porgandikook
Toorjuustuglasuuriga mahlane porgandikook, kus lisaks pähklitele ja pruunile suhkrule lisab mahlasust ja magusust ka banaan.