Mary Berry porgandikook

Toorjuustuglasuuriga mahlane porgandikook, kus lisaks pähklitele ja pruunile suhkrule lisab mahlasust ja magusust ka banaan.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

225 g isekerkivat nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

100-150 g heledat muscovado suhkrut, demerara suhkrut või fariinsuhkrut

50 g hakitud kreeka pähkleid

100 g jämedalt riivitud porgandit

2 küpset purustatud banaani

2 muna

150 ml päevalilleõli

Glasuur:

250 g mascarpone toorjuustu

2 tl vanilliekstrakti

2 sl tuhksuhkrut

Peale:

25 g Kreeka pähkleid

Valmistamine

Määri keeksivorm võiga ja/või vooderda küpsetuspaberiga. Kuumuta ahi 180C. 

Võta suur kauss ja mõõda kõik ained kaussi. Sega puulusikaga või mikserda elektrimikseriga ühtlaseks. 

Kalla tainas koogivormi, silu pealt ühtlaseks. 

Küpseta eelkuumutatud ahjus umbes 50 minutit või kuni kook on kerkinud, kuldne ja vormi servadest lahti lööb.

Lase koogil vormis veidi jahtuda, siis kummuta vormist välja ja tõsta metallrestile jahtuma.

Katte jaoks sega kreemi ained omavahel, määri koogile. Kaunista hakitud pähklitega. 

Hoia serveerimiseni külmkapis. 

Nipid ja soovitused:

  • Mary Berry retseptis oli 150 g heledat muscovado suhkrut. Meie testisime 100 g demerara suhkruga, oli piisavalt magus eestlaste maitsemeele jaoks - banaan ju annab ka magusust. Fariinsuhkur sobiks ka väga hästi. 
  • Mida küpsem banaan, seda magusam! 
  • Keeks maitseb muidugi hästi ka ilma toorjuustukatteta. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 06.04.2010 22:26

Kook muidu maitsev:)

Pille
postitatud 25.03.2025 07:38

Tegime eile õhtul Mary Berry 90. sünnipäeva puhul. Suhkrukogust vähendasime ja sel korral oli muscovado asemel demerara. Igati hea!