Mary Berry porgandikook

Toorjuustuglasuuriga mahlane porgandikook, kus lisaks pähklitele ja pruunile suhkrule lisab mahlasust ja magusust ka banaan.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

225 g isekerkivat nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

150 g heledat muscovado suhkrut

50 g hakitud kreeka pähkleid

100 g jämedalt riivitud porgandit

2 küpset purustatud banaani

2 muna

150 ml päevalilleõli

Glasuur:

250 g mascarpone toorjuustu

2 tl vanilliekstrakti

2 sl tuhksuhkrut

Peale:

25 g Kreeka pähkleid

Valmistamine

Määri keeksivorm võiga ja vooderda küpsetuspaberiga. Kuumuta ahi 180C. 

Võta suur kauss ja mõõda kõik ained kaussi. Sega puulusikaga või mikserda elektrimikseriga ühtlaseks. 

Kalla tainas koogivormi, silu pealt ühtlaseks. 

Küpseta eelkuumutatud ahjus umbes 50 minutit või kuni kook on kerkinud, kuldne ja vormi servadest lahti lööb.

Lase koogil vormis veidi jahtuda, siis kummuta vormist välja ja tõsta metallrestile jahtuma.

Katte jaoks sega kreemi ained omavahel, määri koogile. Kaunista hakitud pähklitega. 

Hoia serveerimiseni külmkapis. 

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 06.04.2010 22:26

Järgmine kord paneks kas 22cm või 24cm läbimõõduga vormi.20 cm jäi natuke väikeseks.Kook muidu maitsev:)