Toorjuustuglasuuriga mahlane porgandikook, kus lisaks pähklitele ja pruunile suhkrule lisab mahlasust ja magusust ka banaan.
225 g isekerkivat nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
150 g heledat muscovado suhkrut
50 g hakitud kreeka pähkleid
100 g jämedalt riivitud porgandit
2 küpset purustatud banaani
2 muna
150 ml päevalilleõli
250 g mascarpone toorjuustu
2 tl vanilliekstrakti
2 sl tuhksuhkrut
25 g Kreeka pähkleid
Määri keeksivorm võiga ja vooderda küpsetuspaberiga. Kuumuta ahi 180C.
Võta suur kauss ja mõõda kõik ained kaussi. Sega puulusikaga või mikserda elektrimikseriga ühtlaseks.
Kalla tainas koogivormi, silu pealt ühtlaseks.
Küpseta eelkuumutatud ahjus umbes 50 minutit või kuni kook on kerkinud, kuldne ja vormi servadest lahti lööb.
Lase koogil vormis veidi jahtuda, siis kummuta vormist välja ja tõsta metallrestile jahtuma.
Katte jaoks sega kreemi ained omavahel, määri koogile. Kaunista hakitud pähklitega.
Hoia serveerimiseni külmkapis.
Järgmine kord paneks kas 22cm või 24cm läbimõõduga vormi.20 cm jäi natuke väikeseks.Kook muidu maitsev:)
Mary Berry porgandikook
Toorjuustuglasuuriga mahlane porgandikook, kus lisaks pähklitele ja pruunile suhkrule lisab mahlasust ja magusust ka banaan.