300 g hirssi
2 sl oliiviõli
1 suur hakitud sibul
2 väikest porgandit 5 mm kuubikutena
1 purustatud küüslauguküüs
soola ja musta pipart
1 suvikõrvitsat 5 mm kuubikutena
1 kimp hakitud talisibulat või rohelist sibulat
225 g rohelisi herneid
2-3 sl värsket hakitud münti
Loputa hirss esmalt korralikult jooksva vee all, siis nõruta hoolega ja lase veidi taheneda.
Pane hirss suurde paksupõhjalisse potti ning kuumuta mõõdukal tulel 3-4 minutit, kuni tunned meeldivat röstitud teravilja lõhna ja hirsitangud kergelt praksuma hakkavad. Tõsta pott tulelt ning kalla niiviisi röstitud hirss teise kaussi.
Kuumuta nüüd potis õli, lisa sibul ja prae 5 minutit. Lisa porgandid ja küüslauk ning prae veel pool minutit.
Nüüd lisa röstitud hirss, kuum vesi ja maitseks veidi soola ja pipart. Kata pott kaanega ning hauta väga õrnal tulel 15-20 minutit, kuni vesi on hirsisse imendunud ning hirss on pehme.
Sega juurde suvikõrvits, talisibul ja herned ning maitsesta veel soola ja pipraga. Kuumuta veel 2-3 minutit, nii et kõik aedviljad oleksid läbi kuumenenud.
Lisa hakitud münt ning serveeri kohe. Kõrvale sobib nt (soja)jogurtikaste ja roheline salat.
Allikas: Rose Elliot "Learning to cook vegetarian". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Tõesti mõnus ja lihtne söök! Kuigi mitte just üks nendest, mis retsepti vaadates kohe tegema kutsub. Oli lihtsalt hirss kappi pikemaks ajaks seisma jäänud ja saigi ette võetud. Hapukoore asemel niristasin peale natuke veel küüslauguõli, sest kerge küüslaugumaitse tegi selle toidu eriti mõnusaks! Ja kuivatatud piparmünt oli 'kirsiks tordil':P Aga just kuivatatud, sest sellel on pehmem maitse kui värskel, mis võiks ehk hakata liialt domineerima. Teen teinekordki:)
Väga hea!!!!!!!!!!!
Mõnus värske ja toitev. Hästi sobib törts kreeka jogurtit lisaks.
Kui palju vett?
Suvine hirsipilaff
Põnev roog hirsiga.