2 sl rapsi- või oliiviõli
1 suur hakitud sibul
2 purustatud küüslauguküünt
250 g tatart (u 3 dl, nt Tõrvaaugu)
7.5 dl keeva vett
soola ja musta pipart
500 g riivitud keedetud peeti
2 sl hakitud värsket tilli
Serveerimiseks:hapukoort
Kuumuta õli suurel pannil, lisa sibul ning prae 5 minutit. Siis lisa küüslauk ning prae veel pool minutit.
Lisa eelnevalt kuival pannil röstitud tatratang* ning vesi, maitsesta soola ja pipraga. Kata pott kaanega, alanda kuumust ning hauta tasasel tulel 15-20 minutit, kuni kogu vesi on tatrasse imendunud ja tatratang on pehme.
Sega juurde riivitud peet ning kuumuta veel 2-3 minutit. Maitsesta vajadusel, sega juurde till ning serveeri kuumalt.
Serveeri hapukoore ja grillitud seentega.
Inspiratsioon: Allikas: Rose Elliot "Learning to cook vegetarian" (Buckwheat with beetroot and dill). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Väga maitsev. Sõin kohe kaks kausitäit :)
Röstisin natuke liiga kaua, aga ikkagi tuli hea :)
Et olen nii tatra- kui peedisõber, on see ideaalne retsept andmaks tavapärasele tatrapudrule värskema ilme! Mina panin sekka ka pisut kuivatet basiilikut ning hapukoore asemel puistasin roale fetajuustu. Imemaitsev!
Tõesti maitsev ja imelihtne vaheldus tavalisele tatrapudrule :)
Täitsa maitsev ja tervislik.
Nii tatar kui peet on mõlemad mu vaieldamatud lemmikud.. :) Nii eraldi kui ka koos.
Seda juba aastaid teinud!
V6ib lisada veel riivitud porgandit.
Tatrapuder punase peedi ja tilliga
Peet annab tatrapudrule nii maitset kui ka värvi.