Tatrapuder punase peedi ja tilliga

Peet annab tatrapudrule nii maitset kui ka värvi.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl rapsi- või oliiviõli

1 suur hakitud sibul

2 purustatud küüslauguküünt

250 g tatart (u 3 dl, nt Tõrvaaugu)

7.5 dl keeva vett

soola ja musta pipart

500 g riivitud keedetud peeti

2 sl hakitud värsket tilli

Serveerimiseks:

hapukoort

Valmistamine

Kuumuta õli suurel pannil, lisa sibul ning prae 5 minutit. Siis lisa küüslauk ning prae veel pool minutit.

Lisa eelnevalt kuival pannil röstitud tatratang* ning vesi, maitsesta soola ja pipraga. Kata pott kaanega, alanda kuumust ning hauta tasasel tulel 15-20 minutit, kuni kogu vesi on tatrasse imendunud ja tatratang on pehme.

Sega juurde riivitud peet ning kuumuta veel 2-3 minutit. Maitsesta vajadusel, sega juurde till ning serveeri kuumalt.

Serveeri hapukoore ja grillitud seentega.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad heledat, röstimata tatratangu, siis rösti 6-8 minutit. Meil levinuima röstitud tatratangu puhul piisab 2-3 minutist. Tatra võib paar tundi varem või isegi eelmisel päeval valmis röstida.
  • Kui hapukooresilm välja jätta, siis sobib roog ka veganitele.

Inspiratsioon: Allikas: Rose Elliot "Learning to cook vegetarian" (Buckwheat with beetroot and dill). Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 14.06.2009 21:24

Väga maitsev. Sõin kohe kaks kausitäit :)

Maria
postitatud 18.03.2012 22:06

Röstisin natuke liiga kaua, aga ikkagi tuli hea :)

Mann
postitatud 25.09.2013 19:50

Et olen nii tatra- kui peedisõber, on see ideaalne retsept andmaks tavapärasele tatrapudrule värskema ilme! Mina panin sekka ka pisut kuivatet basiilikut ning hapukoore asemel puistasin roale fetajuustu. Imemaitsev!

Kati
postitatud 23.07.2014 22:58

Tõesti maitsev ja imelihtne vaheldus tavalisele tatrapudrule :)

Hexy
postitatud 18.12.2014 19:20

Täitsa maitsev ja tervislik.

Erika Tuisk
postitatud 27.11.2015 14:03

Nii tatar kui peet on mõlemad mu vaieldamatud lemmikud.. :) Nii eraldi kui ka koos.

Tiina Seppenen
postitatud 02.01.2017 18:09

Seda juba aastaid teinud!

Aivar Preem
postitatud 06.01.2017 11:11

V6ib lisada veel riivitud porgandit.