Aafrika okrahautis

Gombo (tähendab suahiili keeles 'okra') on maitsev lisand erinevate aafrika roogade juurde. Maitsev koos munaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

5 dl peenelt hakitud sibulat

3 hakitud küüslauguküünt

1 sl maapähkliõli

5 dl peenelt hakitud okrat

2 õhukeselt viilutatud tšillikauna (eemalda seemned)

2 tükeldatud küpset tomatit

1 tl soola

Valmistamine

Kuumuta potis õli, hauta sibulat ja küüslauku nõrgal tulel umbes 10 minutit.

Lisa peenelt hakitud okra, tšillid ning prae pidevalt segades 5 minutit.

Lisa tomatid ja sool, kata pott kaanega ning hauta umbes 30 minutit mõõdukal kuumusel.

Loe veel:

Allikas: The Moosewood Collective (1990) "Sundays at Moosewood Restaurant: Ethnic and Regional Recipes from the Cooks at the Legendary Restaurant"

LISA KOMMENTAAR