Rösti seesamiseemned kuival pannil tugeval kuumusel kuldseks (NB! lähevad kergesti kõrbema, nii et ettevaatust!) Pane kaussi.
Kuumuta suures potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga. Lisa sobanuudlid ja keeda neid umbes 6 minutit (või vastavalt pakendi juhistele). Nuudlid peavad olema pehmed, ent mitte pudrused. Nõruta ja kasta seejärel jääkülma vette jahtuma. Nõruta.
Sega serveerimiskausis äädikas, sojakaste, mesi ja õli. Lisa peenelt hakitud talisibul ning hoolega nõrutatud külmad nuudlid.
Sega hoolega, lisa röstitud seesamiseemned ning sega uuesti.
Lase enne serveerimist umbes pool tundi maitsestuda, kuigi nuudleid võib ka kohe serveerida.
Retsept on Nigella Lawsoni raamatust "Forever Summer" (Soba noodles with sesame seeds). Valmis roast tegi pildi TSHEBURASHKA.
Sobanuudlid seesamiseemnetega
Nigella Lawsoni suvine retsept soba- ehk tatranuudlitest.