Sobanuudlid seesamiseemnetega

Nigella Lawsoni suvine retsept soba- ehk tatranuudlitest.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Valmistamine

Rösti seesamiseemned kuival pannil tugeval kuumusel kuldseks (NB! lähevad kergesti kõrbema, nii et ettevaatust!) Pane kaussi.
Kuumuta suures potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga. Lisa sobanuudlid ja keeda neid umbes 6 minutit (või vastavalt pakendi juhistele). Nuudlid peavad olema pehmed, ent mitte pudrused. Nõruta ja kasta seejärel jääkülma vette jahtuma. Nõruta.
Sega serveerimiskausis äädikas, sojakaste, mesi ja õli. Lisa peenelt hakitud talisibul ning hoolega nõrutatud külmad nuudlid.
Sega hoolega, lisa röstitud seesamiseemned ning sega uuesti.
Lase enne serveerimist umbes pool tundi maitsestuda, kuigi nuudleid võib ka kohe serveerida.

Retsept on Nigella Lawsoni raamatust "Forever Summer" (Soba noodles with sesame seeds). Valmis roast tegi pildi TSHEBURASHKA.

LISA KOMMENTAAR