Toitev sügissalat

Algretseptis kasutatakse rootslaste Kvibille sinihallitusjuustu. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g peeti

1 dl kuivatatud rohelisi läätsesid või 2 dl konservitud läätsesid

1.5 dl jämedalt hakitud siledalehist peterselli

2 sl rapsiõli

0.5 sidruni mahl

1 tl helbelist meresoola

musta pipart

150 g peekonit

140-150 g Kvibille sinihallitusjuustu

Valmistamine

Keeda peedid (koorimata!) vees pehmeks, siis koori ja lõika sektoriteks.
Keeda kuivatatud läätsed pehmeks. Loputa ning nõruta hoolega.
Sega kausis keedetud läätsed, petersell, õli, sidrunimahl, sool ja pipar.
Lõika peekon kuubikuteks ning prae pannil krõbedaks, nõruta liigsest rasvast köögipaberil.
Laota läätsed vaagnale, peale peedid, peekon ja sinihallitusjuust.

Retsept pärit rootslaste Arla Köket retseptivihikust (4/2004, Matig höstsallad)

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 20.09.2016 13:46

Huvitav salat, kordamisele siiski ei lähe.