Pommu-mozzarellapirukas

Muretainapõhjal pirukas juustu ja pommu e. baklažaaniga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

4.5 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

0.5 tl soola

0.5 tl suhkrut

150 g pehmet võid

200 g hapukoort

Täidis:

1 tk keskmist pommut e. baklažaani

1 tk sibulat

praadimiseks võid

250 g mozzarella juustu

maitserohelist - nt basiilikut

soola

musta pipart

Määrimiseks:

tilga veega segatud munakollast

Valmistamine

Valmista tainas:
Sega kuivained omavahel, haki juurde või ning sega juurde hapukoor. Lase 30 minutit külmkapis taheneda.

Valmista täidis:
Lõika pommu kuubikuteks, maitsesta soolaga ja lase 15-20 minutit sõelal maitsestuda.
Haki sibul, prae võis tasasel tulel kuldseks.
Loputa pommu, et liigsest soolast lahti saada, patsuta köögipaberiga kuivaks. Prae võis kuldseks.
Lõika juust väikesteks kuubikuteks.
Sega kõik täidiseained omavahel, maitsesta soola ja pipraga.

Piruka valmistamine:
Jaota tainas kaheks tükiks (vahekorras 1/3 ja 2/3). Rulli suurem tükk õhukeseks kettaks ja vooderda sellega ca 18 kõrgeservaline lahtikäiv võitatud koogivorm.
Kata pommu-juustutäidisega.
Rulli väikesem tainatükk samuti kettaks ning aseta "kaaneks" peale.
Pintselda pealt munakollase-vee seguga, tee noaga paar auku kaane sisse.
Küpseta 190-200kraadise ahju keskosas 15-20 minutit, kuni pirukas on kaunilt kuldne.

Pildi tegi ZOOZI.
LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 21.10.2009 22:32

Meile meeldis. Teinekord lisaksin täidisesse ühe küüslauguküüne ka.

Eva
postitatud 22.10.2009 11:09

Kõlab hästi, aga siis ei ole lahtine pirukas ju, kui pealt kaanega :)