Valmista tainas:
Sega kuivained omavahel, haki juurde või ning sega juurde hapukoor. Lase 30 minutit külmkapis taheneda.
Valmista täidis:
Lõika pommu kuubikuteks, maitsesta soolaga ja lase 15-20 minutit sõelal maitsestuda.
Haki sibul, prae võis tasasel tulel kuldseks.
Loputa pommu, et liigsest soolast lahti saada, patsuta köögipaberiga kuivaks. Prae võis kuldseks.
Lõika juust väikesteks kuubikuteks.
Sega kõik täidiseained omavahel, maitsesta soola ja pipraga.
Piruka valmistamine:
Jaota tainas kaheks tükiks (vahekorras 1/3 ja 2/3). Rulli suurem tükk õhukeseks kettaks ja vooderda sellega ca 18 kõrgeservaline lahtikäiv võitatud koogivorm.
Kata pommu-juustutäidisega.
Rulli väikesem tainatükk samuti kettaks ning aseta "kaaneks" peale.
Pintselda pealt munakollase-vee seguga, tee noaga paar auku kaane sisse.
Küpseta 190-200kraadise ahju keskosas 15-20 minutit, kuni pirukas on kaunilt kuldne.
Pommu-mozzarellapirukas
Muretainapõhjal pirukas juustu ja pommu e. baklažaaniga.