2.5 dl punaseid kuivatatud ube või 400 g purk konservitud punaseid ube
keetmiseks vett
5 dl kookospiima
1 suur sibul
2 tomatit
1 tl soola
2 rohelist tšillikauna
Kui kasutad kuivatatud ube, siis pese need ning pane külma veega likku. Leota kuivatatud ube öö läbi vees. Nõruta ja loputa.
Keeda 5 dl vees poolpehmeks, vajadusel lisa veel vett. Kui oad on poolpehmed, vala keeduvesi ära, loputa jooksva külma vee all (ehk "ehmata" neid) ja pane uuesti 5 dl puhta veega tasasele tulele keema. Keeda valmimiseni, siis kurna.
Kui kasutad konservube, siis loputa oad.
Pane potti kookospiim, hakitud sibul, tükeldatud tomatid, rohelised tšillid ja sool ning kuumuta tasasel tulel keemiseni. Lisa oad ja kuumuta aeg-ajalt puulusikaga segades. Kui oad lagunema hakkavad, on roog valmis.
Serveeri nagu karrit riisi või saiaga.
Algretsept pärit internetist "Black African Recipes" lehelt.
Mõnusad teistmoodi oad. Keetsin ube kokku pea 2 tundi, sest tundus, et vedelikku on liiga palju, aga järgmisel päeval soojendades oli kõik ubadesse ilmunud ja vett tuli juurde lisada. Teisel-kolmandal päeval maitseski paremini kui kohe pärast valmistamist. Tšilliga ei tasu koonerdada ja sibula võiks enne võis klaasjaks hautada, samas teisel päeval oli terav sibulamaitse ära kadunud.
Ma lisasin juurde rohelist karripastat, siis sai maitse päris hea.
Mida tähendab "pane puhta veega tasasele tulele keema"? Palju ma vett siis panen, retseptis pole seda mainitud. ja mida tähendab "Serveeri nagu karrit riisi või saiaga." Riis tuleb siis veel lisaks teha või on oad riisi asemel?
Luigeke, see viimane lause tähendab seda, et võid serveerida oahautist kas keedetud riisiga või siis mingi saia või nisuleivaga. Loomulikult ei keela keegi ka mõlemaid juurde pakkuda. Kaunviljad+riis on väga levinud kooslus taimetoitlaste seas!
Kaunviljade ja riisi kooslusel pole taimetoitlusega midagi pistmist. Nii sööb analoogseid roogasid suurem osa maailmast :))
ma ei saanud ikkagi vastust – palju vett peab panema?
Aa, 5 dl. Aga konservubade puhul pole vaja. Ok.
Punased oad kookosega
Maharage ya nazi - väga huvitav retsept. Kookospiim annab roale põnevalt magusa maitse, tšilli natuke teravust ja tomat mõnusalt roosaka värvi. See on üks Tansaania rahvusroogadest.