300 g küpseid ploome
1-2 sl võid
2 muna
4 sl suhkrut
2 dl rõõska koort
0.5 dl nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsaga muskaatpähklit
Peale: Serveerimiseks:Eemalda ploomidelt kivid ja lõika ploomid neljaks.
Määri neli portsjonvormi või suur madal ahjuvorm võiga. Laota ploomid vormi(desse).
Vahusta munad suhkruga, lisa rõõsk koor. Sega õrnalt juurde nisujahu ja maitseained.
Kalla tainas ploomidele.
Küpseta 175kraadises ahjus 20 minutit (kui kasutad portsjonvorme) või kuni 40 minutit (kui kasutad suurt vormi).
Kaunista tuhksuhkruga.
Serveeri soojalt, kõrvale sobib hästi nt vaniljejäätis.
Retsept on soome ajakirjast Pirkka (9/2006, Ranskalainen luumupaistos). Juuresoleva foto saatis kasutaja Liiz17.
Soovitaksin suurendada jahu kogust 1 dl -le ja suure vormi puhul lasta küpseda umbes 40 minutit, siis ei jää keskelt tainas ;)
mul tuli 6 portsjonvormi sellest kogusest.. aga vbolla ei tähendagi kui öeldud 4-le, et siis peaks 4 vormi sisse mahtuma :) ka väikese vormiga tuleb kauem küpsetada kui 20 minutit.. oli vist umbes 30min - siis polnud keskelt vedel. kasutasin 1dl jahu, nagu Liiz17 soovitas. muskaatpähkli mekk oli põnev!
hea tuli välja. ülejäänud ploomikoogid on kõik olnud hapud ja jamad.
Tegin sügavkülmutatud ploomidest. Suurepärane! Võiks end lõhki süüa :P
Siinne ploomivorm ja vanilli-koorejäätis maitsesid koos lausa taevalikult! Tegin 14 cm läbimõõduga vormides. Jahu panin, nagu Liiz ütles ja küpsetusaeg oli 30-35 min. Läheb kindlalt kordamisele. :)
Mina panin 1dl jahu ja k[psetasin 40min, oli veiz toores.
Panin 1dl jahu ja küpsetasin veidi kauem. Sõime koos vaniljejäätisega, oli maitsev!
Prantsuse ploomivorm