Teistmoodi pohlamuffinid

Pahupidi pohlamuffineid võib serveerida nii soojalt kui jahtunult. Kõrvale sobib hästi vanillikaste või -jäätis.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhja:

200 g puhastatud pohli

Tainas:

0.5 dl vett

50 g võid + vormi määrimiseks veel võid

1.5 dl suhkrut

2 muna

2 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine

Määri muffinivormid võiga ning jaota pohlad vormidesse.

Kuumuta või ja vesi keemiseni.

Klopi munad ja suhkur heledaks vahuks.

Sega nisujahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur omavahel. Lisa munavahu hulka kuum vee-rasvasegu ning kuivainesegu.

Kalla tainas marjadele. Tõsta muffinivorm ahju ning küpseta 200kraadises ahjus 15-20 minutit.

Kummuta muffinid vormidest välja. Serveeri soojalt või jahtunult.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Ruokamaailma (Syyskuu 2006, Puolukkaiset keikausmuffinit). Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 25.09.2019 10:26

Biskviidilaadsed muffinid. Sellest tainast võiks vabalt ka tordipõhja küpsetada :)

Martiina
postitatud 30.09.2019 12:28

Jäätis sobib ka kõrvale ;)