Sega rosinad, rumm/konjak, suhkur ja 4 sl kohvi. Sega ja lase vähemalt tund aega maitsestuda.
Pane ricotta või kohupiim kaussi ning hõõru pehmemaks (nt puulusikaga segades või mikseriga). Lisa vähehaaval rosinad koos vedelikuga.
Vahusta rõõsk koor ning lisa koos poole riivitud šokolaadiga kohupiimasegule.
Jaota kreem magustoidupokaalidesse, nirista peale ülejäänud kohvi ning puista üle šokolaadiga.
Hoia serveerimiseni külmkapis (võidb teha kuni 4 tundi varem valmis ja külmkapis hoida).
Enne serveerimist puista peale tuhksuhkrut.
Retsept on ajakirjast Good Food (September 2006, Simply Italian, Coffee ricotta creams). Juuresoleva foto saatis kasutaja ZOOZI.
Kohvi-kohupiimakreem
Seda magustoitu võib teha nii ricotta kui ka kohupiimaga.